Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Venstre forlanger mer til Longyearbyen

Venstreleder Trine Skei Grande går inn i forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett med det for øye å øke bevilgningene til Longyearbyen lokalstyre. FOTO: Christopher Engås

Venstre forlanger mer til Longyearbyen

Venstre vil bevilge ti millioner mer til tiltak i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Regjeringens støtteparti, Venstre, er ikke fornøyd med regjeringens forslag til svalbardbudsjett neste år, som for Longyearbyen lokalstyres (LL) del var en prisjustert utgave av fjorårsbudsjettet (151,3 millioner kroner totalt). Partiet går inn i forhandlinger om budsjettet med det for øye å skaffe LL ti millioner mer enn regjeringen har foreslått.

De tre hovedpostene i tillegget er å finne i lokalstyrets søknad om statstilskudd fra i april i år. Der søkte LL blant annet om fem millioner kroner til «tiltak innen arktisk infrastruktur», og 3,5 millioner kroner til «tiltak innen oppvekstsektoren.»

Venstre vil innfri forespørselen om penger til infrastruktur, og legger inn tre millioner kroner til oppveksttiltak. I tillegg ønsker partiet å bevilge to millioner kroner til omstillingstiltak, slik at den totale påplussingen på regjeringens forslag blir på ti millioner kroner. Opprinnelig søkte LL om 4,5 millioner kroner til dette formålet.

Nestleder Eirik Berger (V) i lokalstyret mener dette viser at partiet hans tar Svalbard på alvor.

– At Venstre går inn i forhandlinger med regjeringspartiene med det for øye å øke tilskuddet til LL, viser at partiet setter seg i førersetet når det gjelder svalbardpolitikk. Vi lokalt har blitt konsultert flere ganger under prosessen, og føler at vi har blitt tatt på alvor det året vi har sittet i lokalstyret, sier han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle på kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!