Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Venstre forlanger mer til Longyearbyen

Venstreleder Trine Skei Grande går inn i forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett med det for øye å øke bevilgningene til Longyearbyen lokalstyre. FOTO: Christopher Engås

Venstre forlanger mer til Longyearbyen

Venstre vil bevilge ti millioner mer til tiltak i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Regjeringens støtteparti, Venstre, er ikke fornøyd med regjeringens forslag til svalbardbudsjett neste år, som for Longyearbyen lokalstyres (LL) del var en prisjustert utgave av fjorårsbudsjettet (151,3 millioner kroner totalt). Partiet går inn i forhandlinger om budsjettet med det for øye å skaffe LL ti millioner mer enn regjeringen har foreslått.

De tre hovedpostene i tillegget er å finne i lokalstyrets søknad om statstilskudd fra i april i år. Der søkte LL blant annet om fem millioner kroner til «tiltak innen arktisk infrastruktur», og 3,5 millioner kroner til «tiltak innen oppvekstsektoren.»

Venstre vil innfri forespørselen om penger til infrastruktur, og legger inn tre millioner kroner til oppveksttiltak. I tillegg ønsker partiet å bevilge to millioner kroner til omstillingstiltak, slik at den totale påplussingen på regjeringens forslag blir på ti millioner kroner. Opprinnelig søkte LL om 4,5 millioner kroner til dette formålet.

Nestleder Eirik Berger (V) i lokalstyret mener dette viser at partiet hans tar Svalbard på alvor.

– At Venstre går inn i forhandlinger med regjeringspartiene med det for øye å øke tilskuddet til LL, viser at partiet setter seg i førersetet når det gjelder svalbardpolitikk. Vi lokalt har blitt konsultert flere ganger under prosessen, og føler at vi har blitt tatt på alvor det året vi har sittet i lokalstyret, sier han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!