Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Venstre forlanger mer til Longyearbyen

Venstreleder Trine Skei Grande går inn i forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett med det for øye å øke bevilgningene til Longyearbyen lokalstyre. FOTO: Christopher Engås

Venstre forlanger mer til Longyearbyen

Venstre vil bevilge ti millioner mer til tiltak i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Regjeringens støtteparti, Venstre, er ikke fornøyd med regjeringens forslag til svalbardbudsjett neste år, som for Longyearbyen lokalstyres (LL) del var en prisjustert utgave av fjorårsbudsjettet (151,3 millioner kroner totalt). Partiet går inn i forhandlinger om budsjettet med det for øye å skaffe LL ti millioner mer enn regjeringen har foreslått.

De tre hovedpostene i tillegget er å finne i lokalstyrets søknad om statstilskudd fra i april i år. Der søkte LL blant annet om fem millioner kroner til «tiltak innen arktisk infrastruktur», og 3,5 millioner kroner til «tiltak innen oppvekstsektoren.»

Venstre vil innfri forespørselen om penger til infrastruktur, og legger inn tre millioner kroner til oppveksttiltak. I tillegg ønsker partiet å bevilge to millioner kroner til omstillingstiltak, slik at den totale påplussingen på regjeringens forslag blir på ti millioner kroner. Opprinnelig søkte LL om 4,5 millioner kroner til dette formålet.

Nestleder Eirik Berger (V) i lokalstyret mener dette viser at partiet hans tar Svalbard på alvor.

– At Venstre går inn i forhandlinger med regjeringspartiene med det for øye å øke tilskuddet til LL, viser at partiet setter seg i førersetet når det gjelder svalbardpolitikk. Vi lokalt har blitt konsultert flere ganger under prosessen, og føler at vi har blitt tatt på alvor det året vi har sittet i lokalstyret, sier han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!