Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vennskapelig turnering

Rektor på skolen, fra venstre Lana Rudryavtseva, AleksandraZhestokova og sportssjef Valery Nozkin besøker Longyearbyen denne helgen. FOTO: Hilde Røsvik

Vennskapelig turnering

22 russiske ungdommer, voksne og ledere kom til Longyearbyen fra Barentsburg lørdag for å konkurrere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2016 kl 16:02

De konkurrerer i sju ulike idrettsgrener i Svalbardhallen lørdag ettermiddag. En volleyballkamp er akkurat over og Christopher fra Canada, som spiller på Svalbard Turn sitt lag går bort til Aleksandra Zhestokova(25) for å gratulere med det gode spillet. Smilene sitter løst og de snakker om kampen.

– Du spilte veldig bra, synes jeg, sier Christopher.

Med helikopter

Aleksandra er en av de russiske ungdommene og ledere som kom med helikopter til Longyearbyen lørdag morgen til en vennskapelig idrettsutveksling. Hele lørdagen konkurrerer ungdommene i volleyball, fotball, innebandy, sjakk, basketball, badminton og sjakk.

Inne i hallen står fotballspillere klare til å møte hverandre og inne i et annet rom sitter en gjeng sjakkspillere i dyp konsentrasjon.

Tradisjon
To ganger i året møtes Barentsburg og Longyearbyen til idrettsutveksling. En gang på våren og en gang på høsten. Rektor på skolen i Barentsburg, Lana Rudryavtseva, synes det er en fin mulighet til å møtes.

– Vi har flere idrettskonkurranser i Barentsburg før det blir et endelig uttak til denne turen. Det er noe alle ungdommene synes er kjekt å være med på og ser fram til, sier hun.

Etter turneringen er over blir det felles middag på alle sammen og etterpå er de bedt på kveldens konsert i Kulturhuset. Søndag tar de helikopter tilbake til Barentsburg igjen.

Se bildet større

ALeksandra fra Barentsburg og Christopher fra Canada spilte mot hverandre i volleyball på hvert sitt idrettslag, Barentsburg idrettslag og Svalbard turn. FOTO: Hilde Røsvik

Se bildet større

Inne på sjakkrommet sitter alle i dyp konsentrasjon. FOTO: Hilde Røsvik

Se bildet større

Ikke noe å si på innsatsen til fotballagene som spilte mot hverandre. FOTO: Hilde Røsvik

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!