Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vennskapelig turnering

Rektor på skolen, fra venstre Lana Rudryavtseva, AleksandraZhestokova og sportssjef Valery Nozkin besøker Longyearbyen denne helgen. FOTO: Hilde Røsvik

Vennskapelig turnering

22 russiske ungdommer, voksne og ledere kom til Longyearbyen fra Barentsburg lørdag for å konkurrere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2016 kl 16:02

De konkurrerer i sju ulike idrettsgrener i Svalbardhallen lørdag ettermiddag. En volleyballkamp er akkurat over og Christopher fra Canada, som spiller på Svalbard Turn sitt lag går bort til Aleksandra Zhestokova(25) for å gratulere med det gode spillet. Smilene sitter løst og de snakker om kampen.

– Du spilte veldig bra, synes jeg, sier Christopher.

Med helikopter

Aleksandra er en av de russiske ungdommene og ledere som kom med helikopter til Longyearbyen lørdag morgen til en vennskapelig idrettsutveksling. Hele lørdagen konkurrerer ungdommene i volleyball, fotball, innebandy, sjakk, basketball, badminton og sjakk.

Inne i hallen står fotballspillere klare til å møte hverandre og inne i et annet rom sitter en gjeng sjakkspillere i dyp konsentrasjon.

Tradisjon
To ganger i året møtes Barentsburg og Longyearbyen til idrettsutveksling. En gang på våren og en gang på høsten. Rektor på skolen i Barentsburg, Lana Rudryavtseva, synes det er en fin mulighet til å møtes.

– Vi har flere idrettskonkurranser i Barentsburg før det blir et endelig uttak til denne turen. Det er noe alle ungdommene synes er kjekt å være med på og ser fram til, sier hun.

Etter turneringen er over blir det felles middag på alle sammen og etterpå er de bedt på kveldens konsert i Kulturhuset. Søndag tar de helikopter tilbake til Barentsburg igjen.

Se bildet større

ALeksandra fra Barentsburg og Christopher fra Canada spilte mot hverandre i volleyball på hvert sitt idrettslag, Barentsburg idrettslag og Svalbard turn. FOTO: Hilde Røsvik

Se bildet større

Inne på sjakkrommet sitter alle i dyp konsentrasjon. FOTO: Hilde Røsvik

Se bildet større

Ikke noe å si på innsatsen til fotballagene som spilte mot hverandre. FOTO: Hilde Røsvik

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!