Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Veidekke valgt framfor LNS

 

Veidekke valgt framfor LNS

Store Norske har stengt døra for Leonhard Nilsen & Sønner og valgt Veidekke som entreprenør for Lunckefjell-prosjektet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.05.2011 kl 11:00

Administrerende direktør Bjørn Arnestad i Store Norske gjør det klart at avgjørelsen er tatt. Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) er ute, og Veidekke er valgt til å ta seg av infrastruktur-arbeidet til den nye kullgruva i Lunckefjellet.

I lang tid har det vært knyttet spenning til hvilket entreprenørselskap Store Norske ville velge. Ikke minst på grunn av den pågående konflikten mellom Store Norske og LNS og datterselskapet LNS Spitsbergen (LNSS).

Store Norske sa i slutten av mars opp kontrakten med LNSS om lasting, kullkjøring og veivedlikehold i Svea med virkning fra 1. september. Årsaken er korrupsjonssiktelsen mot den tidligere ledelsen i LNS-konsernet.

Veidekke

Svalbardposten har i lang tid kjent til at det kun er to selskap som hadde levert inn anbud på Lunckefjell, uten at Store Norske har villet bekrefte det. Inntil nå.

– Jeg kan si at vi hadde fire selskap inne, og så ble det to. Det var to som trakk seg i sluttfasen, sier Arnestad.

– Har LNS fått entydig beskjed fra Store Norske om avgjørelsen?

– Ja, vi har gitt LNS beskjed, også skriftlig. Vi er veldig ryddig på dette og prøver å være ryddig hele veien. Vi er i sluttforhandlinger med Veidekke. Helt konkret, fastslår Arnestad.

Veidekke er et av Skandinavias største entreprenørselskap med 6.000 ansatte og hovedkontor i Oslo.

Forundret

Arnestad sier videre at han ikke finner det naturlig å gå inn i forhandlinger med LNS om Lunckefjell, og at det henger sammen med termineringen av Svea-kontrakten.

Administrerende direktør Ann Pedersen i LNSS er svært forundret over avgjørelsen, og sier at selskapet ikke oppfatter det slik at de er ute av Lunckefjell-prosjektet.

– Vi har fått beskjed om at Store Norske mener at de har rett til å avvise vårt tilbud, men det er vi ikke enig i. Dette har vi meldt tilbake til Store Norske, og vi har ikke fått en slik bastant beskjed fra dem, sier Ann Pedersen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!