Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vedtar reiselivsplan

Tirsdag vedtar Longyearbyen lokalstyre etter alt å dømme Masterplanen for reiselivet på Svalbard.

Planen skal gi en spissing, profesjonalisering og et løft i reiselivsnæringen. Konsulentselskapet Mimir som har bistått, peker på at det er et stort løft for lokalsamfunnet og at det vil ta tid å innarbeide «et eierskap» til planen. Planarbeidet i den siste fasen skal gå fram til 2017, og peker blant annet på tre faktorer for å lykkes:
- Helårsturisme som forutsetning for lønnsomheten.
- Veksten i reiselivet kanaliseres gjennom Longyearbyen med en gradvis nedtoning av reiselivsmålene jo lenger unna man kommer.
- God infrastruktur.

Samtidig er det flere utfordringer for den nye reiselivssatsingen på Svalbard. Blant annet pekes det på at Svalbard skiller seg lite ut i forhold til andre arktiske reiselivsmål som kommer.

I tillegg er kapasiteten på Svalbard varierende i løpet av året, fra sprengt kapasitet til manglende tilbud. Det er også usikkerhet i forhold til flyruter.

I planen som skal vedtas går det videre fram at Longyearbyen ikke er godt nok tilrettelagt som selvstendig opplevelsesarena gjennom hele året, og at stedet dermed ikke er godt nok utviklet for videre vekst.

Det pekes videre på at reiselivsaktørene opplever at det er en krevende forvaltning av rammebetingelsene lokalt, samtidig som det er nødvendig å drive bærekraftig. Her savner aktørene et bedre samarbeid mellom reiselivsnæringen og Sysselmannen som premiss-leverandør.
De neste to årene kommer reiselivet til å jobbe med merkevarebyggingen samt å utvikle eksisterende tilbud og bygge nye attraksjoner i og rundt Longyearbyen.

Videre legges vekt på videreutviklingen av lokal mat, forskningsbaserte opplevelser, spesialisering og ulike tilbud i de ulike sesongene.

Samtidig jobbes det videre med bærekraftig reisemål og utvikling av vertskapsrollen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!