Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vedtar ikke forelegg på 25.000 kroner

Kapteinen på seilbåten «Arktika» må møte i Nord-Troms tingrett etter å ha nektet å vedta et forelegg på 25.000 kroner. FOTO: Kristian Müller Andersen

Vedtar ikke forelegg på 25.000 kroner

Kapteinen på «Arktika» er ikke enig med påtalemyndigheten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.11.2016 kl 15:16

Sysselmannen mener den franske kapteinen på «Arktika» har gjort seg skyldig i brudd på ferdselsforbudet på Kong Karls Land, samt ulovlig innførsel av hunder til Svalbard. Turen til Svalbard var heller ikke meldt inn på forhånd, og nødvendige forsikringer var ikke tegnet, slik regelverket krever.

«Arktika» ble tauet til Longyearbyen av «Polarsyssel» i midten av oktober. Båten befant seg i Duvefjorden da den fikk maskinproblemer. Duvefjorden har strenge vernebestemmelser. Båten hadde også vært i land på Kong Karls Land, hvor det er ferdselsforbud hele året, og med i båten var det syv hunder som ikke var klarert innført til Svalbard.

Statsadvokaten i Troms og Finnmark utferdiget et forelegg til kapteinen på 25.000 kroner, som han nå nekter å vedta.

– Saken sendes dermed til tingretten i Nord-Troms for behandling der. Kapteinen på «Arktika» må møte i retten for å få avgjort saken, opplyser assisterende sysselmann Berit Sagfossen.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!