Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Varsling reddet to hus

Dette synet møtte brannmannskapet da de tok seg inn i leiligheten i Longyearbyen. FOTO: Brann- og redningstjenesten

Varsling reddet to hus

Investeringen i direktevarslingssystemet er allerede inntjent, sier brannsjef Jan Olav Sæther.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2014 kl 21:17

Sist fredag formiddag fikk Longyearbyen brann- og redning en automatisk alarm til 110-sentralen fra et boligområde. Etter få minutter var mannskaper på plass.

Veltet ut røyk
– Det veltet røyk ut av inngangspartiet da vi tok oss inn i huset. Samtidig hørtes en voldsom kakling fra kjøkkenet, hvor en kjele formelig sto og hoppet på komfyren, forteller brannsjef Jan Olav Sæther.

Forklaringa er like enkel som handlingen er farlig. Vedkommende som bor i huset hadde dratt ut, og glemt at en kjele sto på kok på komfyren. Sæther er nesten sikker på at direktevarslingssystemet reddet to boliger.

– Her var det ingen hjemme. Ingen ville oppdaget denne brannen før vinduene ble blåst ut av overtrykket som oppstår i slike situasjoner. Når det kommer så langt, er det ofte for seint å gjøre noe. Direktevarslingssystemet reddet mest sannsynlig to boliger i byen denne fredagen, og dermed er svært mye av investeringen inntjent, sier han.

Røykskader
Branntilløpet i boligen førte ikke til nevneverdige fysiske skader på boligen, men etter slike episoder setter det seg lukt i alt av inventar, slik at boligen må vaskes helt ned.
Sysselmannen oppretter rutinemessig sak på hendelsen, men det har ikke lykkes Svalbardposten å finne ut om saken får påtalemessige konsekvenser for personen det gjelder.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!