Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Varsling reddet to hus

Dette synet møtte brannmannskapet da de tok seg inn i leiligheten i Longyearbyen. FOTO: Brann- og redningstjenesten

Varsling reddet to hus

Investeringen i direktevarslingssystemet er allerede inntjent, sier brannsjef Jan Olav Sæther.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2014 kl 21:17

Sist fredag formiddag fikk Longyearbyen brann- og redning en automatisk alarm til 110-sentralen fra et boligområde. Etter få minutter var mannskaper på plass.

Veltet ut røyk
– Det veltet røyk ut av inngangspartiet da vi tok oss inn i huset. Samtidig hørtes en voldsom kakling fra kjøkkenet, hvor en kjele formelig sto og hoppet på komfyren, forteller brannsjef Jan Olav Sæther.

Forklaringa er like enkel som handlingen er farlig. Vedkommende som bor i huset hadde dratt ut, og glemt at en kjele sto på kok på komfyren. Sæther er nesten sikker på at direktevarslingssystemet reddet to boliger.

– Her var det ingen hjemme. Ingen ville oppdaget denne brannen før vinduene ble blåst ut av overtrykket som oppstår i slike situasjoner. Når det kommer så langt, er det ofte for seint å gjøre noe. Direktevarslingssystemet reddet mest sannsynlig to boliger i byen denne fredagen, og dermed er svært mye av investeringen inntjent, sier han.

Røykskader
Branntilløpet i boligen førte ikke til nevneverdige fysiske skader på boligen, men etter slike episoder setter det seg lukt i alt av inventar, slik at boligen må vaskes helt ned.
Sysselmannen oppretter rutinemessig sak på hendelsen, men det har ikke lykkes Svalbardposten å finne ut om saken får påtalemessige konsekvenser for personen det gjelder.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!