Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Værskifte for klimakonferansen

Miljøvernminister Helen Bjørnøy poserer ved drivhuset i Ny-Ålesund, like før åpningen av klimakonferansen. FOTO: Birger Amundsen

Værskifte for klimakonferansen

Miljøvernminister Helen Bjørnøy åpnet den internasjonale klimakonferansen i Ny-Ålesund mandag ettermiddag. Åpningen ble forsinket på grunn av tett snødrev.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Lenge så det ut til at været ville skape vanskeligheter med åpningen av den internasjonale klimakonferansen i Ny-Ålesund mandag.
– Vi har ikke hatt en eneste flykansellering i hele år, og så får vi et slikt vær like før konferansen starter, sa Kings Bay-direktør Oddvar Midtkandal frustrert et par timer før konferansen skulle åpne.

Snødrev
Snøen drev tett mellom husene i Ny-Ålesund mandag og gjorde all flyging umulig. Ut på ettermiddagen bedret forholdene seg såpass at fly og helikopter kunne bringe konferansedeltakerne til Ny-Ålesund.
Miljøvernminister Helen Bjørnøy ville ikke overdrive betydningen av fullt vintervær i august, men understreker at nettopp Kongsfjorden er et sted hvor klimautviklingen er svært synlig og at Svalbard er et sted hvor du kan ta temperaturen på jordens tilstand.

Forventning
– Jeg har store forventninger til konferansen, og også at et sted som Ny-Ålesund kan bidra positivt. Det er også en spennende samling mennesker som deltar, alt fra næringslivsledere, politikere og forskere fra hele verden, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy like før åpningen.

Avsluttes onsdag
Konferansen som har samlet 44 deltakere fra hele verden kom i gang ved 18-tida, samtidig som sollyset flommet over den lille forskningsbyen.
Under åpningen minnet miljøvernminister Helen Bjørnøy kort om bakgrunnen for Ny-Ålesund, og hvilken betydning Kings Bay-ulykken i 1962 fikk for det politiske liv i Norge.
Konferansen, som varer fram til onsdag, arrangeres for andre år på rad av Kings Bay, Miljøverndepartementet, Utenriksdepartementet, Næringsdepartementet, Justisdepartementet, Kunnskapsdepartementet og Norges forskningsråd.

Siste nytt i Nyheter

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!