Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Værskifte for klimakonferansen

Miljøvernminister Helen Bjørnøy poserer ved drivhuset i Ny-Ålesund, like før åpningen av klimakonferansen. FOTO: Birger Amundsen

Værskifte for klimakonferansen

Miljøvernminister Helen Bjørnøy åpnet den internasjonale klimakonferansen i Ny-Ålesund mandag ettermiddag. Åpningen ble forsinket på grunn av tett snødrev.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Lenge så det ut til at været ville skape vanskeligheter med åpningen av den internasjonale klimakonferansen i Ny-Ålesund mandag.
– Vi har ikke hatt en eneste flykansellering i hele år, og så får vi et slikt vær like før konferansen starter, sa Kings Bay-direktør Oddvar Midtkandal frustrert et par timer før konferansen skulle åpne.

Snødrev
Snøen drev tett mellom husene i Ny-Ålesund mandag og gjorde all flyging umulig. Ut på ettermiddagen bedret forholdene seg såpass at fly og helikopter kunne bringe konferansedeltakerne til Ny-Ålesund.
Miljøvernminister Helen Bjørnøy ville ikke overdrive betydningen av fullt vintervær i august, men understreker at nettopp Kongsfjorden er et sted hvor klimautviklingen er svært synlig og at Svalbard er et sted hvor du kan ta temperaturen på jordens tilstand.

Forventning
– Jeg har store forventninger til konferansen, og også at et sted som Ny-Ålesund kan bidra positivt. Det er også en spennende samling mennesker som deltar, alt fra næringslivsledere, politikere og forskere fra hele verden, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy like før åpningen.

Avsluttes onsdag
Konferansen som har samlet 44 deltakere fra hele verden kom i gang ved 18-tida, samtidig som sollyset flommet over den lille forskningsbyen.
Under åpningen minnet miljøvernminister Helen Bjørnøy kort om bakgrunnen for Ny-Ålesund, og hvilken betydning Kings Bay-ulykken i 1962 fikk for det politiske liv i Norge.
Konferansen, som varer fram til onsdag, arrangeres for andre år på rad av Kings Bay, Miljøverndepartementet, Utenriksdepartementet, Næringsdepartementet, Justisdepartementet, Kunnskapsdepartementet og Norges forskningsråd.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!