Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Var på vippepunktet

Bilen havnet for langt til høyre på veien, og skled ned i grøfta. Snøfallet de siste dagene har gjort veiskuldra vanskelig å se mange steder i Longyearbyen. FOTO: Jan Olav Sæther

Var på vippepunktet

Det er vanskelig å se veiskuldra i Longyearbyen. Det fikk denne bilisten erfare torsdag kveld.

Tekst:

Publisert:

– Kjøretøyet var på vippepunktet, altså nær ved å velte, etter å ha kommet på kanten av veiskuldra. Etter de siste dagers snøfall er veiskuldrene blitt vanskelig å se, forteller brannsjef Jan Olav Sæther.

Longyearbyen brann- og redning måtte trå til og dra bilen tilbake på veien igjen. Brannsjefen melder om at alt gikk bra med både fører og bil. Han ber folk være varsomme under kjøring i de rådende forholdene i Longyearbyen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!