Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Var like ved promenaden

Robert Johansen var i Nice sammen med sin kone og et vennepar da terroren traff byen på den franske nasjonaldagen 14. juli. FOTO: Privat

Var like ved promenaden

Robert Johansen, kona Anne Grete og et vennepar var på ferie i Nice under terrorangrepet. De satt bare 8-900 meter fra der lastebilen som meide ned barn og voksne endte sin ferd.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.07.2016 kl 13:54

– Vi kom til Nice på dagen og var slitne etter turen. Vi ville bare finne oss en plass å spise i nærheten av hotellet, forteller Johansen om da de kom til feriebyen torsdag den 14. juli.Utover kvelden begynt det å blåse kraftig og kelnerne tok ned levegger og parasoller.

– Da folk begynte å komme springende forbi restauranten trodde vi først det var det dårlige været som var grunnen. Etter hvert som politi og sykebiler kjørte forbi skjønte vi at det måtte være noe mer alvorlig. Folk forsvant inn i restauranter og vi ble også vinket inn, sier han. Etter hvert fikk de mer informasjon og stemningen ble mer panikkartet.

Stille
Den påfølgende fredagen var det stille i gatene. Lite personbiler og lite folk. Han forteller på telefonen fra Nice at det ser ut som at kollektivtrafikken og flyene går som normalt, men at det er en trykket stemning i den ellers så travle badebyen.

– Folk stopper opp og prater med hverandre. Det er stille og rolig. Vi har fått beskjed om at det er mange stengte veier og at det er mer væpnet politi i gatene enn normalt, sier Johansen.

De skal være i Nice fram til den 20. juli, men ser for seg at dette blir en helt annerledes ferie.

Blir værende
De har leid seg en bil, men den lar de foreløpig bli stående. De vil finne ut hvor i byen det blir tent lys og lagt ned blomster for ofrene og vise sin sympati på den måten.

– Det blir en helt annen ferie enn vi hadde tenkt oss. Vi kommer ikke til å reise herifra, vi blir her resten av ferien. Denne voldsomme tragedien siger bare mer og mer innover oss nå etterhvert som tiden går. Vi har den største sympati med franskmennene som har blitt rammet av terror enda en gang. Dette er nok et angrep på den vestlige verden og demokratiet vårt, sier han.

Se bildet større

Stille i Nice dagen etter terrorangrepet. FOTO: Robert Johansen

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!