Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vår egen valgkamp i gang

Christin Kristoffersen (t.h.) og Anita Johansen i Svalbard Arbeiderparti tar en sang under åpningen av valgkampen. Skjult bak rosene skimtes Tora Hultgreen. FOTO: Birger Amundsen

Vår egen valgkamp i gang

Med roser, program og sang dro Svalbard Arbeiderparti i gang Longyearbyens eget lokalvalg denne uka.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.09.2011 kl 14:39

Så langt har det vært svært lav aktivitet blant partiene som stiller til valg under lokalvalget i Longyearbyen 9. og 10. oktober. Tirsdag ettermiddag stilte fem arbeiderpartirepresentanter opp utenfor Svalbardbutikken, og delte ut roser og program til folk som hastet forbi.

Ute i god tid

– Vi begynte arbeidet med programmet i god tid før jul. Det har vært et arbeid som samtlige medlemmer har deltatt i, sier Christin Kristoffersen.

Går alt som hun håper, overtar hun klubba etter partikollega Kjell Mork, som har sittet som lokalstyreleder siden 2006. Mork pensjonerer seg i høst.

– Det var viktig for oss å få på plass programmet før nominasjonen, slik at den enkelte som står oppført på lista vet hva de har å forholde seg til, understreker Kristoffersen.

Utøya

Hun sier at det som er viktig for henne er at Longyearbyen skal være et trygt og trivelig sted å bo. Videre at helsetilbudet skal ha lav terskel og at byggesaker må bli atskillig enklere å få behandlet.

Listetopp Kristoffersen ankom Longyearbyen samme dag som hun stilte opp utenfor butikken.

Begge sønnene hennes befant seg på Utøya under skytingen. 18 år gamle Viljar ble alvorlig skadet mens Torje (14) klarte å gjemme seg. Familien oppholder seg i Oslo, hvor Viljar blir behandlet for skuddskadene.

Kristoffersen står på førsteplass på lista til Svalbard Arbeiderparti, Viljar Hanssen på fjerdeplass. Begge har bestemt seg for å stille til valg.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!