Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vår egen valgkamp i gang

Christin Kristoffersen (t.h.) og Anita Johansen i Svalbard Arbeiderparti tar en sang under åpningen av valgkampen. Skjult bak rosene skimtes Tora Hultgreen. FOTO: Birger Amundsen

Vår egen valgkamp i gang

Med roser, program og sang dro Svalbard Arbeiderparti i gang Longyearbyens eget lokalvalg denne uka.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.09.2011 kl 14:39

Så langt har det vært svært lav aktivitet blant partiene som stiller til valg under lokalvalget i Longyearbyen 9. og 10. oktober. Tirsdag ettermiddag stilte fem arbeiderpartirepresentanter opp utenfor Svalbardbutikken, og delte ut roser og program til folk som hastet forbi.

Ute i god tid

– Vi begynte arbeidet med programmet i god tid før jul. Det har vært et arbeid som samtlige medlemmer har deltatt i, sier Christin Kristoffersen.

Går alt som hun håper, overtar hun klubba etter partikollega Kjell Mork, som har sittet som lokalstyreleder siden 2006. Mork pensjonerer seg i høst.

– Det var viktig for oss å få på plass programmet før nominasjonen, slik at den enkelte som står oppført på lista vet hva de har å forholde seg til, understreker Kristoffersen.

Utøya

Hun sier at det som er viktig for henne er at Longyearbyen skal være et trygt og trivelig sted å bo. Videre at helsetilbudet skal ha lav terskel og at byggesaker må bli atskillig enklere å få behandlet.

Listetopp Kristoffersen ankom Longyearbyen samme dag som hun stilte opp utenfor butikken.

Begge sønnene hennes befant seg på Utøya under skytingen. 18 år gamle Viljar ble alvorlig skadet mens Torje (14) klarte å gjemme seg. Familien oppholder seg i Oslo, hvor Viljar blir behandlet for skuddskadene.

Kristoffersen står på førsteplass på lista til Svalbard Arbeiderparti, Viljar Hanssen på fjerdeplass. Begge har bestemt seg for å stille til valg.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!