Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vår egen valgkamp i gang

Christin Kristoffersen (t.h.) og Anita Johansen i Svalbard Arbeiderparti tar en sang under åpningen av valgkampen. Skjult bak rosene skimtes Tora Hultgreen. FOTO: Birger Amundsen

Vår egen valgkamp i gang

Med roser, program og sang dro Svalbard Arbeiderparti i gang Longyearbyens eget lokalvalg denne uka.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.09.2011 kl 14:39

Så langt har det vært svært lav aktivitet blant partiene som stiller til valg under lokalvalget i Longyearbyen 9. og 10. oktober. Tirsdag ettermiddag stilte fem arbeiderpartirepresentanter opp utenfor Svalbardbutikken, og delte ut roser og program til folk som hastet forbi.

Ute i god tid

– Vi begynte arbeidet med programmet i god tid før jul. Det har vært et arbeid som samtlige medlemmer har deltatt i, sier Christin Kristoffersen.

Går alt som hun håper, overtar hun klubba etter partikollega Kjell Mork, som har sittet som lokalstyreleder siden 2006. Mork pensjonerer seg i høst.

– Det var viktig for oss å få på plass programmet før nominasjonen, slik at den enkelte som står oppført på lista vet hva de har å forholde seg til, understreker Kristoffersen.

Utøya

Hun sier at det som er viktig for henne er at Longyearbyen skal være et trygt og trivelig sted å bo. Videre at helsetilbudet skal ha lav terskel og at byggesaker må bli atskillig enklere å få behandlet.

Listetopp Kristoffersen ankom Longyearbyen samme dag som hun stilte opp utenfor butikken.

Begge sønnene hennes befant seg på Utøya under skytingen. 18 år gamle Viljar ble alvorlig skadet mens Torje (14) klarte å gjemme seg. Familien oppholder seg i Oslo, hvor Viljar blir behandlet for skuddskadene.

Kristoffersen står på førsteplass på lista til Svalbard Arbeiderparti, Viljar Hanssen på fjerdeplass. Begge har bestemt seg for å stille til valg.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!