Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vant vennskapskampen

Barentsburg vant 5-2 over Longyearbyen i lørdagens kamp i Svalbardhallen. Sammenlagt i alle sju grener var det derimot Longyearbyen som gikk av med seieren . FOTO: Hilde Røsvik

Vant vennskapskampen

Longyearbyen gikk seirende ut av helgens turnering mot 22 russiske idrettsutøvere fra Barentsburg.

Tekst:

Publisert:

Longyearbyen vant kampen i innebandy, volleyball, sjakk og badminton, mens russerne vant i basketball, fotball og bordtennis.

– Det er artig å se den idrettsgleden de som deltar har på banen. Det er ikke så ofte vi har konkurranser på denne måten i Longyearbyen, så det er ekstra kjekt, sier Nina Lines i Svalbard Turn.

Hun forteller at kampene pleier å være ganske jevne, men at de har hver sine idrettsgrener de hevder seg best i. Innebandy og sjakk er det som regel Longyearbyen som vinner.

Fire i året
Det er totalt fire idrettsutvekslinger i året, to i Longyearbyen og to i Barentsburg.

– Jeg tror det er viktig med slike faste møtepunkt. For oss er det bare kjempehyggelig å få besøk og kunne varte opp litt og ha det gøy sammen. Dette er en viktig tradisjon vi setter stor pris på og vil videreføre, sier Lines.

Lagene konkurrer i sju ulike idrettsgrener. Christopher fra Canada, som spiller på Svalbard Turn sitt volleyballag har mye fint å si til Aleksandra Zhestokova(25) fra Barentsburg etter kampen i Svalbardhallen lørdag.

– Du spilte veldig bra, synes jeg, sier Christopher med et stort smil og legger armen rundt henne til ære for fotografen.

Med helikopter
Aleksandra er en av 22 russiske ungdommer, voksne og ledere fra Trust Arktikugol som kom med helikopter til Longyearbyen lørdag morgen til en vennskapelig idrettsutveksling. Hele lørdagen konkurrerte de i sju ulike idrettsgrener.

Inne i hallen barket fotballlagene mellom Longyearbyen og Barentsburg sammen, og det ble lagt ned en iherdig innsats fra begge lag. Inne i et annet rom satt en gjeng sjakkspillere i dyp konsentrasjon.

Tradisjon
Rektor på skolen i Barentsburg, Lana Rudryavtseva, synes det er en fin mulighet til å møtes.

– Vi har flere idrettskonkurranser hos oss før det blir et endelig uttak til denne turen. Dette er noe alle synes er kjekt å være med på og ser fram til, sier hun.

Søndag tok de helikopter tilbake til Barentsburg, etter en innholdsrik helgetur.

Se bildet større

Fire ganger i året møtes Barentsburg og Longyearbyen til vennskapelig idrettskamp. Fra venstre rektor på Barentsburg skole, Lana Rudryavtseva, sportssjef Valery Nozkin, Aleksandra Zhestokova, Olga Sidorova og Alexey Fedorovich. FOTO: Hilde Røsvik

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!