Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vant til omstilling

Wenche Ravlo har bakgrunn fra blant annet Norske Skog, hvor hun var fabrikkdirektør. Hun er vant til å jobbe med omstilling i tung industri, sier hun. FOTO: Trond Gram, Teknisk Ukeblad

Vant til omstilling

– Utfordringen er å finne en måte å drifte selskapet som er bærekraftig, samtidig som vi ivaretar rollen som hjørnesteinsbedrift, sier Wenche Ravlo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.01.2015 kl 14:45

20. februar inntar Ravlo hjørnekontoret inne i administrasjonsbygningen til Store Norske i Longyearbyen.

Gjør seg kjent
Selskapet må fokusere på å ha en effektiv drift i tillegg til utvikling av andre inntektsområder, men den nye administrerende direktøren vil ikke gå inn på detaljer før hun har blitt kjent med bedriften.

– Det er ting jeg må se på. Jeg er vant til å jobbe med tung industri, og har jobbet med omstilling og endring i den type bedrifter.

– Hva skjer først?

– Den første tiden blir det viktig å fordype seg i og bli kjent med driften og forstå hva som foregår i gruvene. Jeg vil være ganske mye ute for å bli kjent med driften og de ansatte.

– Hva med samarbeidet med de ansatte?

– Jeg har alltid jobbet tett med tillitsvalgte, og det kommer jeg også til å gjøre i Store Norske.

– Hva gjorde at du takket ja?

– Jeg liker å jobbe med utfordringer. Så er jeg åpen, og det har vist seg i valgene jeg har gjort, sier Ravlo som blant annet har vært sjef i Norske Skogs anlegg i Albury i Australia. – Det er det eksotiske og så er det utfordringene, sier hun.

LES OGSÅ: Ny sjef i Store Norske

- Mye snakk
Klubbleder Arild Olsen uttalte i fjor at dennye topplederen må ha gruvefaglig bakgrunn. Det har ikke Ravlo, og i desember besøkte hun en kullgruve for aller første gang: Gruve 7.

– Vi har i utgangspunktet ønsket en person med gruve- eller entreprenørbakgrunn, men blant kandiatene vi hadde var hun den som fremsto som best. For meg fremstår hun som en gjennomfører, det er vel det CV-en hennes er preget av, og det er akkurat det vi trenger. Jeg forventer en sjef som gjennomfører. Vi har snakket mye, men ikke gjennomført nok, sier Olsen som legger til at han inviterer til et nært samarbeid med den nye ledelsen.

Lettet

Siden begynnelsen av desember har Annette Malm Justad vært arbeidende styreleder. Hun legger ikke skjul på at hun er lettet over at en ny toppleder er på plass.

– Ja, jeg tenker at dette blir kjempebra, og gleder meg til å få Wenche på plass.
Det er ikke naturlig at en styrelder skal involvere seg i dybden slik jeg har gjort nå, men det er en oppgave som jeg har gjort med glede i en vanskelig situasjon, sier hun.

Nøkkelord

Se bildet større

Klubbleder Arild Olsen forventer handling. FOTO: Eirik Palm

Se bildet større

Styrelder Annette Malm Justad legger ikke skjul på at hun er lettet. FOTO: Eirik Palm

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!