Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vant sitt tredje skimaraton

212 personer gikk skimaraton på tid lørdag. Her har startet akkurat gått ved Gruve 6 i Todalen. FOTO: Torill Ustad Stav

Vant sitt tredje skimaraton

To skiløpere fikk vandrepokalen til odel og eie etter at de vant Svalbard skimaraton for tredje gang lørdag. Resultatlistene er nå klare.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.04.2009 kl 15:51

Både Erlend Hoff og Sara Svendsen kunne lørdag innkassere sin tredje seier i skimaratonet i henholdsvis herre og dameklassen.

Dermed får de Svalbard skimaraton sine vandrepokaler til odel og eie. Pokalene ble delt ut under banketten på Unis lørdag kveld.

Fornøyd

– Det er stort å få pokalen. Spesielt vandrepokalen i herreklassen, som har store navn som Oddvar Brå, Sture Sivertsen og Pål Gunnar Mikkelsplass inngravert, sier leder i Svalbard Turn, Per Krokan.

Han er svært fornøyd med gjennomføringen av årets skimaraton, hvor 453 løpere stilte til start.

Resultatene klare

Hoff kom inn til en vinnertid på 2.03.43, fulgt av John Bjørgård på andreplass og Rikard Andréasson på tredje.

Svendsen vant dameklassen med en tid på 2.27.49. Andreplass i dameklassen gikk til Maria Grønvoll og tredje til Susanne Nyström. Se alle resultatene og tidene HER

Ingen skader

Det var vindstille og solskinn under lørdagens renn som gikk gjennom Todalen, opp til Fritham og med ei sløyfe i Bødalen og Gangdalen for dem som gikk helmaraton. Krokan har fått bare gode tilbakemeldinger fra deltakerne.

– Vi fikk spesielt skryt for matstasjonene, og fikk høre at ingen skirenn på fastlandet kan måle seg når det gjelder tilbud og bemanning på matstasjonene, smiler han.

Utover noen gnagsår er det ikke meldt om noen skader etter årets skimaraton.

Les mer om Svalbard skimaraton i denne ukens utgave av Svalbardposten. 

Last ned vedlegg

Resultatliste.xls

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!