Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vant over forsikringsselskap

Tidligere gruvebus Ingvald Johansen fra Laksvatn vant over Vital Forsikring etter fire års kamp. FOTO: Birger Amundsen

Vant over forsikringsselskap

Etter fire års kamp om pensjonspenger, har tidligere gruvebus Ingvald Johansen (71) vunnet over Vital Forsikring. Nå hjelper han andre i samme situasjon.

For fire år siden oppdaget Ingvald Johansen at han ikke fikk utbetalt det han hadde krav på i pensjon fra Vital Forsikring, i dag DNB Livsforsikring.

Johansen sendte flere brev til selskapet, uten at de tok seg bryet med å svare ham. Han forteller at han i likhet med de fleste andre stolte på forsikringsselskapet sitt. Og at han gjorde det inntil han for noen år siden var utsatt for en bilulykke. I forbindelse med en utbetaling oppdaget han at forsikringsselskapet forsøkte å lure ham.

– Fra da av har jeg hatt dem i kikkerten, for å se hva de driver på med. Når man oppdager at de forsøker å lure deg i én sak, hvorfor skal de da ikke forsøke å gjøre det i en annen? Ved kontroll av pensjonsutbetalingene, oppdaget jeg at beløpet ikke stemte, sier Johansen på telefon fra Laksvatn, like sør for Tromsø.

Utholdende

Johansen arbeidet i Longyearbyen som gruvearbeider fra 1957 til han førtidspensjonerte seg i 1998. Feilen i pensjonsutbetalingene skyldtes to fripoliser i Vital, som han fikk av Store Norske i forbindelse med omgjøring av tjenestepensjonen.

Behandlingen av Vital Forsikring karakteriserer Johansen som arrogant. Det var først etter at han tok opp saken i Finans­klagenemda, at noe begynte å skje. Det resulterte i at Vital etter nærmere fire års taushet krøp til korset, og utbetalte Johansen nærmere 70.000 kroner.

I sine år i Longyearbyen var Johansen kjent for å være særdeles utholdende som kullarbeider, og en mann med et godt hode for økonomi. Han var i årevis blant annet kasserer i Longyearbyen Arbeiderforening.

– Det er klart at når du i årevis har ålt på magen og smøget deg fram som en slange, så har du lært litt. Du må være utholdende og våken, og du må følge pengene. Det er et viktig poeng, sier han.

Ser på andre saker

Etter å ha seiret over Vital, har han kikket nærmere på pensjonsutbetalingene til tidligere kolleger. Han oppdaget at også hans tidligere arbeidskamerat Sigmund Albrigtsen var blitt lurt. Tidligere i år resulterte det at han fikk utbetalt 17.000 kroner fra Vital.

Under pensjonisttreffet i Longyearbyen i høst, sammen med tidligere Store Norske-ansatte, kom Johansen over nok et tilfelle. Han har beregnet at vedkommende har rundt 50.000 kroner til gode fra forsikringsselskapet.

Glemt

Ingvald Johansen lurer nå på om flere pensjonister har fått for lite utbetalt.

– Hvorfor glemte de meg, og hvorfor glemte de Sigmund? Hva er hensikten med å glemme slik de gjør? Når det gjelder oss har de innrømmet å ha gjort feil, men hva med alle andre? spør Johansen retorisk.

Økonomimagasinet Dine Penger skrev om saken for to uker siden. Magasinet stilte spørsmål til kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB Livsforsikring om årsaken til feilutbetalingene.

Dalsbø bedyrer at det er svært sjeldent det er feil i pensjonsutbetalingene, og at selskapet har en gjennomgang av tilsvarende avtaler for å se om det er gjort feil også for andre med fripoliser.

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!