Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vant med Svalbard-novelle

Siw Monica Amundsen (27) fra Lakselv jobber til daglig ved IGP, men hun har god kontroll på pennen også. FOTO: Anders Fjellestad

Vant med Svalbard-novelle

Siw Monica Amundsen fra Longyearbyen gikk helt til topps i en novellekonkurranse. Temaet hentet hun fra Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Noen timer før fristen gikk ut 20. desember, sendte Siw Monica Amundsen (27) inn bidrag til en novellekonkurranse i regi av NKS Nettstudier og Digglitt.no.­­

Digglitt.no er en av landets største litteraturnettsteder, og det kom inn 116 bidrag til konkurransen.

Novellen hadde hun kalt «Den arktiske sjel», og handlingen finner sted i Longyearbyen.

– Teamet i konkurransen var vinter, og jeg tenkte at Svalbard er ypperlig i den forbindelse. Jeg synes det er greit å skrive fra plasser du kjenner, sier Amundsen.

Les hele novellen her!

Imponerte juryen

Det var juryen tydeligvis helt enig i. De falt pladask for Svalbard-novellen og kåret den til vinner sist helg.

«Her har forfatteren på en unik og god måte kombinert temaet “Vinter” med menneskelig innsikt. Både for å beskrive hendelsene og for å treffe leseren med et godt innhold. Teksten beskriver en fortapt sjel i en kald omgivelse. Å bruke temaet gitt i oppgaven slik at den henviser både til kalde menneskelige følelser, årstiden og naturens dyriske virkelighet, er briljant utført», uttaler juryen.

Dermed vant hun hele konkurransen og en premie på 12.000 kroner.

– Jeg brukte å skrive en del da jeg var yngre, men det er mindre nå. Da jeg så konkurransen, tenkte jeg at jeg prøver. Historien kom av seg selv, og jeg brukte fire til seks timer på å skrive den, sier Amundsen.

Vil skrive mer

Hun ble overrasket da juryen kåret henne til vinner. Nå har novelle-seieren gitt mersmak.

– Absolutt, nå må jeg jo bare fortsette å skrive. Jeg er veldig glad i å skrive dikt og eksperimentere med forskjellige sjangere. Jeg kommer nok til å skrive mer framover nå, og da med Svalbard som tema. Jeg synes det er bra å bruke Svalbard, for det er så mye å hente fra naturen og miljøet her, sier skribenten som kommer fra Lakselv.

– Tidligere har jeg jobbet i Ny-Ålesund ett år. Så jobbet jeg litt hjemme i Lakselv, og det siste halvannet året har jeg bodd i Longyearbyen, sier Amundsen.

Les også:

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!