Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vant hundeløpet

Solfrid Håkenstad med sine åtte hunder suser mot mål ved Huset søndag, og vant årets Trappers Trail sammen med Erik Rodesjö, som kjørte første etappe lørdag. FOTO: Birger Amundsen

Vant hundeløpet

Solfrid Håkenstad og Erik Rodesjö var hundeløpet Trappers Trail på 75 kilometer, som gikk av stabelen i helga. Vinnerne stilte med åtte hunder, i klassen store spann.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.04.2013 kl 13:10

Klassen for små spann ble suverent vunnet av Lena Danielsen og Fredrik Lindgren med fem hunder på tiden 3:47:22.

Totalt 15 spann stilte til start ved Unis lørdag, alle bortsett fra en deltaker er bosatt på Svalbard.


To etapper

Løpet går over to dager, og var det femte i rekken siden første Trappers Trail ble arrangert i 2009. Første etappe går fra Unis via Adventdalen, Todalen, Bødalen og Colesdalen til Kapp Laila, og er på 40 kilometer. Andre etappe går fra Kapp Laila via Fardalen og Longyearbreen, til målgang ved Huset søndag ved 13-tiden.


Raskere bikkjer

Solfrid Håkenstad og Erik Rodesjö vant knepent på tiden 3:36:18, 19 sekunder foran Liv Bjørsvik og Mads Leiddal. Tina Sølvsten kom på tredje plass med tiden 3:37:37.

Vinnertiden har falt drastisk i løpet av de fem årene løpet har vært arrangert. I 2009 var den 4:30:00, i år nærmere én time raskere.


Les mer om løpet i fredagens utgave av Svalbardposten!

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!