Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vanskelig slukningsarbeid

Mannskap fra Sysselmannen hadde møte med Trust Arktikugol fredag. Førstebetjent Roar Hilde (t.v.), assisterende sysselmann Elisabeth B. Løvold og tolk Jørgen Holten Jørgensen. FOTO: Birger Amundsen

Vanskelig slukningsarbeid

Arbeidet med å slukke brannen i gruva i Barentsburg er mer krevende enn først antatt. Sysselmannen har tilbudt hjelp til russerne, men Trust Arktikugol vil foreløpig ikke ha assistanse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det var i 05-tida torsdag at det brøt ut brann i kullgruva 450 meter under bakken, der det arbeidet 31 gruvearbeidere. Brannen brøt ut på produksjonsstedet, på selve strossa, og skal være forårsaket av metangass som er blitt antent.
Den 47 år gamle russeren som ble funnet omkommet torsdag kveld er sendt til Tromsø til obduksjon.
Ingen i Trust Arktikugol vil si noe om situasjonen på ulykkesstedet, heller ikke om muligheten til å finne den 57 år gamle ukraineren som er savnet.

Kjenner ikke brannårsaken
Assisterende sysselmann Elisabeth B. Løvold har hatt møte med generaldirektør Aleksander P. Veselov i Trust Arktikugol i dag, uten at noe nytt kom fram om årsaken til brannen. En mann fra Arbeidstilsynet var til stede under møtet.
Ifølge Løvold får Sysselmannen assistanse av to mann fra Kripos mandag. En russisk ulykkeskommisjon er også ventet til Barentsburg.

I beredskap
Det er ingen spor av brannen dypt under bakken i selve Barentsburg, heller ingen røyk å se. Løvold sier at Sysselmannen ikke vil ha mannskap til stede i Barentsburg i helga, men at Sysselmannen holder seg oppdatert om slukningsarbeidet, og er klar til å rykke ut om russerne trenger bistand.
Etterforskningen vil fortsette for fullt mandag.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!