Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vanskelig slukningsarbeid

Mannskap fra Sysselmannen hadde møte med Trust Arktikugol fredag. Førstebetjent Roar Hilde (t.v.), assisterende sysselmann Elisabeth B. Løvold og tolk Jørgen Holten Jørgensen. FOTO: Birger Amundsen

Vanskelig slukningsarbeid

Arbeidet med å slukke brannen i gruva i Barentsburg er mer krevende enn først antatt. Sysselmannen har tilbudt hjelp til russerne, men Trust Arktikugol vil foreløpig ikke ha assistanse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det var i 05-tida torsdag at det brøt ut brann i kullgruva 450 meter under bakken, der det arbeidet 31 gruvearbeidere. Brannen brøt ut på produksjonsstedet, på selve strossa, og skal være forårsaket av metangass som er blitt antent.
Den 47 år gamle russeren som ble funnet omkommet torsdag kveld er sendt til Tromsø til obduksjon.
Ingen i Trust Arktikugol vil si noe om situasjonen på ulykkesstedet, heller ikke om muligheten til å finne den 57 år gamle ukraineren som er savnet.

Kjenner ikke brannårsaken
Assisterende sysselmann Elisabeth B. Løvold har hatt møte med generaldirektør Aleksander P. Veselov i Trust Arktikugol i dag, uten at noe nytt kom fram om årsaken til brannen. En mann fra Arbeidstilsynet var til stede under møtet.
Ifølge Løvold får Sysselmannen assistanse av to mann fra Kripos mandag. En russisk ulykkeskommisjon er også ventet til Barentsburg.

I beredskap
Det er ingen spor av brannen dypt under bakken i selve Barentsburg, heller ingen røyk å se. Løvold sier at Sysselmannen ikke vil ha mannskap til stede i Barentsburg i helga, men at Sysselmannen holder seg oppdatert om slukningsarbeidet, og er klar til å rykke ut om russerne trenger bistand.
Etterforskningen vil fortsette for fullt mandag.

Siste nytt i Nyheter

Nytt skred

Natt til onsdag gikk det et skred mellom Tverrdalen og Sverdrupbyen. Sysselmannen ber folk fremdeles tenke seg om to ganger før de beveger seg i bratt terreng.

Trafikkontroll ved skolen

22 kjøretøyer ble stoppet i mørket før skolestart tirsdag morgen. Ikke alle hadde lysene i orden.

Åpner ikke mandag

Vei 300 mellom det gamle museet og Huset skal ryddes for masser, men blir foreløpig ikke åpnet. Se også dronevideo av skredet i saken.

Strømmen tilbake etter strømbrudd

Svalbardbutikken har åpnet igjen etter strømbruddet mandag morgen.

Sleper seilbåt til byen

«Polarsyssel» bistår en seilbåt som fikk motorproblemer ved Nordaustlandet.

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!