Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Valget i gang

Det var jevnt oppmøte første valgdag i Longyearbyen. Her stemmer de to finske Unis-studentene Tiina Kilpeläinen og Henrik Nygård. FOTO: Birger Amundsen

Valget i gang

Tilstrømmingen til valglokalet i Lompensenteret har vært jevn utover søndag ettermiddag etter at dørene åpnet klokken 14.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Valg på nytt Longyearbyen lokalstyre startet i dag klokken 14. Totalt er det 1.558 stemmeberettigede i Longyearbyen, 953 menn og 605 kvinner.
Thor Bendiksen som rettleder og sørger for at alt går riktig for seg i valglokalet, sammen med Turid Seltveit, mener at rundt 100 mennesker har vært innom og avgitt sin stemme de to første timene lokalet har vært åpent.
– To personer som skulle ned med flyet sto og ventet da vi åpnet dørene, sier Turid Seltveit.

Fem valglister
Fem valglister er godkjent av valgstyret: Arbeiderpartiet, Høyre, Tverrpolitisk fellesliste, Fremskrittspartiet og Svalbardlista. Under valget for fire år siden stemte 547 av 1.334 stemmeberettigede. Det ga en valgdeltakelsen på 41 prosent.
– Alle får stemme. Hvis en person ikke er registrert hos oss, men mener å ha kommet før 24. september så får tellekorpset og valgstyret avgjøre om stemmen skal godkjennes, sier Thor Bendiksen.

Håper mange møter opp.
Dørene stenges søndag klokken 18. Det er også anledning til å stemme mandag fra klokken 10 til 20 i Mediateket på Lompensenteret.
Bendiksen håper at mange møter opp, og at valgdeltakelsen blir høyere enn i 2003.

Siste nytt i Nyheter

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

 
Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!