Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Våknet av at hytta brant

En ulmebrann har ført til store ødeleggelser av Unis-hytta i Bjørndalen. Seks personer var i hytta da brannen startet, ingen ble alvorlig skadet. FOTO: Trond Olsen, Sysselmannen

Våknet av at hytta brant

Seks personer slapp fra det uten fysiske skader da det begynte å brenne i Unis-hytta i Bjørndalen grytidlig fredag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.03.2013 kl 09:49

Det var dramatiske scener hyttegjestene våknet til på Unis-hytta i Bjørndalen fredag morgen. En av gjestene våknet av en lyd og oppdaget at hele hytta var fylt av røyk. Det var ikke en røykvarsler som vekket hyttegjestene.

Det var seks personer i hytta, og alle kom seg ut.

– Det var en ulmebrann, med tilløp til åpne flammer. De seks fikk slokket noe av brannen med et pulverapparat, sier sysselmannsførstebetjent Thomas Aga Ulvestad.

Skuter og beltevogn

Sysselmannen og brannvesenet rykket ut øyeblikkelig etter meldingen, som kom klokka 05.30. Hytta ligger et stykke unna nærmeste vei, og nødetatene måtte ta seg til hytta med snøskuter og beltevogn.

– Vi kjenner ikke årsaken til brannen, men oppretter nå sak. Hytta har fått betydelige skader, sier Ulvestad.

De seks personene ble sendt til Longyearbyen sykehus for en sjekk etter å ha blitt utsatt for røyken. Ut over dette, skal ingen av dem ha pådratt seg skader.

Se bildet større

Hytta har fått store skader innvendig etter brannen. Sysselmannen og brannvesenet tok seg til hytta med snøskuter og beltevogn. FOTO: Trond Olsen, Sysselmannen

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!