Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Våknet av at hytta brant

En ulmebrann har ført til store ødeleggelser av Unis-hytta i Bjørndalen. Seks personer var i hytta da brannen startet, ingen ble alvorlig skadet. FOTO: Trond Olsen, Sysselmannen

Våknet av at hytta brant

Seks personer slapp fra det uten fysiske skader da det begynte å brenne i Unis-hytta i Bjørndalen grytidlig fredag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.03.2013 kl 09:49

Det var dramatiske scener hyttegjestene våknet til på Unis-hytta i Bjørndalen fredag morgen. En av gjestene våknet av en lyd og oppdaget at hele hytta var fylt av røyk. Det var ikke en røykvarsler som vekket hyttegjestene.

Det var seks personer i hytta, og alle kom seg ut.

– Det var en ulmebrann, med tilløp til åpne flammer. De seks fikk slokket noe av brannen med et pulverapparat, sier sysselmannsførstebetjent Thomas Aga Ulvestad.

Skuter og beltevogn

Sysselmannen og brannvesenet rykket ut øyeblikkelig etter meldingen, som kom klokka 05.30. Hytta ligger et stykke unna nærmeste vei, og nødetatene måtte ta seg til hytta med snøskuter og beltevogn.

– Vi kjenner ikke årsaken til brannen, men oppretter nå sak. Hytta har fått betydelige skader, sier Ulvestad.

De seks personene ble sendt til Longyearbyen sykehus for en sjekk etter å ha blitt utsatt for røyken. Ut over dette, skal ingen av dem ha pådratt seg skader.

Se bildet større

Hytta har fått store skader innvendig etter brannen. Sysselmannen og brannvesenet tok seg til hytta med snøskuter og beltevogn. FOTO: Trond Olsen, Sysselmannen

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!