Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vådeskudd ved Longyearbyen skole

Torsdag morgen avfyrte en ansatt et utilsiktet signalpistolskudd ved Longyearbyen skole. FOTO: Christopher Engås (arkiv)

Ansatt avfyrte signalpistol:

Vådeskudd ved Longyearbyen skole

Rektor: – Vi vil utbedre rutinene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.11.2015 kl 11:23

Det gikk i 10-tida torsdag morgen av et vådeskudd fra signalpistol utenfor Longyearbyen skole.

– Vi er kjent med at en av de ansatte har avfyrt et utilsiktet skudd, og har opprettet en undersøkelsessak, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen til Svalbardposten.

Ifølge Sysselmannen har skolen en person som utendørs bærer signalpistol i et hylster, for å kunne varsle om eventuelle isbjørner. Årsaken til vådeskuddet er foreløpig ikke kjent.

– Vedkommende skulle vise noe til en annen ansatt. Det skal ha skjedd utendørs og i utfarlig retning. Jeg har forstått det slik at det ikke var barn i nærheten, sier Olsen.

Politiet rykket umiddelbart ut da de mottok melding klokka 10.14. Det var skolen selv som varslet, uten å vite at det var snakk om et vådeskudd.

– På grunn av isbjørnfaren har skolen en rutine om å først ringe oss, dersom de hører signalskudd, også sjekkes omstendighetene etterpå, sier Olsen.

I en e-post skriver rektor Anne Søvold Vikanes at hendelsen skjedde i forbindelse med vaktbytte.

– Ved demonstrasjon mellom ansatte ved vaktbytte ble det avført ved et uhell et skudd med signalpistol. Det var i sikker retning og langt unna elevene. Dette skal selvfølgelig ikke skje og vi har allerede sett på våre rutiner og vil utbedre disse umiddelbart.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!