Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vådeskudd ved Longyearbyen skole

Torsdag morgen avfyrte en ansatt et utilsiktet signalpistolskudd ved Longyearbyen skole. FOTO: Christopher Engås (arkiv)

Ansatt avfyrte signalpistol:

Vådeskudd ved Longyearbyen skole

Rektor: – Vi vil utbedre rutinene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.11.2015 kl 11:23

Det gikk i 10-tida torsdag morgen av et vådeskudd fra signalpistol utenfor Longyearbyen skole.

– Vi er kjent med at en av de ansatte har avfyrt et utilsiktet skudd, og har opprettet en undersøkelsessak, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen til Svalbardposten.

Ifølge Sysselmannen har skolen en person som utendørs bærer signalpistol i et hylster, for å kunne varsle om eventuelle isbjørner. Årsaken til vådeskuddet er foreløpig ikke kjent.

– Vedkommende skulle vise noe til en annen ansatt. Det skal ha skjedd utendørs og i utfarlig retning. Jeg har forstått det slik at det ikke var barn i nærheten, sier Olsen.

Politiet rykket umiddelbart ut da de mottok melding klokka 10.14. Det var skolen selv som varslet, uten å vite at det var snakk om et vådeskudd.

– På grunn av isbjørnfaren har skolen en rutine om å først ringe oss, dersom de hører signalskudd, også sjekkes omstendighetene etterpå, sier Olsen.

I en e-post skriver rektor Anne Søvold Vikanes at hendelsen skjedde i forbindelse med vaktbytte.

– Ved demonstrasjon mellom ansatte ved vaktbytte ble det avført ved et uhell et skudd med signalpistol. Det var i sikker retning og langt unna elevene. Dette skal selvfølgelig ikke skje og vi har allerede sett på våre rutiner og vil utbedre disse umiddelbart.

Siste nytt i Nyheter

Stille før brevstormen

Posten i Longyearbyen har ikke fått brev og pakker siden fredag. I dag kommer det tonnevis.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!