Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vådeskudd på Isfjorden

Det svenske cruisefartøyet «Quest» går med turister på Svalbard om sommeren. Vådeskuddet ble avfyrt av en av mannskapet. FOTO: Birger Amundsen

Vådeskudd på Isfjorden

En kvinne ble truffet av et vådeskudd om bord i kystcruisefartøyet «Quest» fredag ettermiddag. Kvinnen er ikke alvorlig skadet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.09.2009 kl 08:46

MS «Quest» hadde vært i Trygghamna, ytterst i Isfjorden, med passasjerer og var på vei tilbake til Longyearbyen da skuddet ble avfyrt ved 19-tida fredag.

– Det gikk av et skudd inne i en lugar. Skuddet gikk gjennom dekket ned i en annen lugar, hvor fragmenter av kulen traff en kvinne i foten. Skaden er ikke alvorlig, og kvinnen ble operert på sykehuset her i Longyearbyen i går kveld, sier vakthavende førstebetjent Per Andreassen hos Sysselmannen.

Arbeider om bord

Mannen som avfyrte skuddet er mannskap om bord i det svenske cruisefartøyet, som sommerstid går med turister på Svalbard. Kvinnen som ble truffet tilhørte også besetningen.

Ifølge Andreassen har det skjedd en sikkerhetsglipp etter ilandstigning i Trygghamna. Mannen som skjøt hadde vært isbjørnvakt i land, og ikke tømt rifla for skudd før han gikk om bord, som er vanlig sikkerhetsrutine.

Etterforskes

Ulykken skjedde mens «Quest» befant seg midt ute på Isfjorden. Skipslegen som tok seg av kvinnen konstaterte at skaden ikke var så alvorlig at det var behov for øyeblikkelig hjelp.

– Vi har foretatt avhør av mannskapet, men har igjen å avhøre mannen som skjøt. Når det er gjort er saken i utgangspunktet ferdig etterforsket. Siden begge arbeider om bord vil også Arbeidstilsynet bli varslet, sier førstebetjenten.

I neste omgang er det opp til påtalemakta å vurdere om det skal tas ut tiltale i saken.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!