Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vådeskudd på Isfjorden

Det svenske cruisefartøyet «Quest» går med turister på Svalbard om sommeren. Vådeskuddet ble avfyrt av en av mannskapet. FOTO: Birger Amundsen

Vådeskudd på Isfjorden

En kvinne ble truffet av et vådeskudd om bord i kystcruisefartøyet «Quest» fredag ettermiddag. Kvinnen er ikke alvorlig skadet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.09.2009 kl 08:46

MS «Quest» hadde vært i Trygghamna, ytterst i Isfjorden, med passasjerer og var på vei tilbake til Longyearbyen da skuddet ble avfyrt ved 19-tida fredag.

– Det gikk av et skudd inne i en lugar. Skuddet gikk gjennom dekket ned i en annen lugar, hvor fragmenter av kulen traff en kvinne i foten. Skaden er ikke alvorlig, og kvinnen ble operert på sykehuset her i Longyearbyen i går kveld, sier vakthavende førstebetjent Per Andreassen hos Sysselmannen.

Arbeider om bord

Mannen som avfyrte skuddet er mannskap om bord i det svenske cruisefartøyet, som sommerstid går med turister på Svalbard. Kvinnen som ble truffet tilhørte også besetningen.

Ifølge Andreassen har det skjedd en sikkerhetsglipp etter ilandstigning i Trygghamna. Mannen som skjøt hadde vært isbjørnvakt i land, og ikke tømt rifla for skudd før han gikk om bord, som er vanlig sikkerhetsrutine.

Etterforskes

Ulykken skjedde mens «Quest» befant seg midt ute på Isfjorden. Skipslegen som tok seg av kvinnen konstaterte at skaden ikke var så alvorlig at det var behov for øyeblikkelig hjelp.

– Vi har foretatt avhør av mannskapet, men har igjen å avhøre mannen som skjøt. Når det er gjort er saken i utgangspunktet ferdig etterforsket. Siden begge arbeider om bord vil også Arbeidstilsynet bli varslet, sier førstebetjenten.

I neste omgang er det opp til påtalemakta å vurdere om det skal tas ut tiltale i saken.

 

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!