Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vådeskudd i sentrum

Longyearbyen sett fra Sukkertoppen. FOTO: Eirik Palm

Vådeskudd i sentrum

Skøyt gjennom husveggen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.07.2015 kl 15:56

Rundt klokka 12 mandag formiddag ble det fyrt av et vådeskudd i sentrumsområdet av Longyearbyen. Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hvor hendelsen fant sted.

– Det er snakk om en person som skulle halvlade våpenet sitt, så viste det seg at våpenet i stedet ble ladet. Vedkommende trakk av, og skuddet gikk ut gjennom husveggen, forteller sysselmannsførstebetjent Ståle Nylund.

I følge Nylund skal kulen, av kaliber 30-06, ha ødelagt en madrass, ei seng, et vannrør, samt inner og ytterveggen på huset hvor hendelsen fant sted, før det traff en gressplen flere titalls meter utenfor huset.

– Skuddet gikk ut av andreetasje i boligen, og traff et område hvor både mennesker og dyr potensielt beveger seg, sier Nylund, og legger til at det ikke ble forårsaket noen personskade.

Sysselmannen har nå opprettet sak på hendelsen, som vil resultere i et forelegg på et hittel ukjent beløp for personen som avfyrte skuddet. Politiet anmoder også folk om å tenke seg godt om når man skal håndtere våpen.

– Våpen skal ikke være ladd hjemme i huset eller i bilen inne i sentrum. Det er også viktig at våpen rettes i en sikker retning før man trekker av.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!