Vådeskudd i sentrum

Skøyt gjennom husveggen.

Publisert

Rundt klokka 12 mandag formiddag ble det fyrt av et vådeskudd i sentrumsområdet av Longyearbyen. Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hvor hendelsen fant sted.

– Det er snakk om en person som skulle halvlade våpenet sitt, så viste det seg at våpenet i stedet ble ladet. Vedkommende trakk av, og skuddet gikk ut gjennom husveggen, forteller sysselmannsførstebetjent Ståle Nylund.

I følge Nylund skal kulen, av kaliber 30-06, ha ødelagt en madrass, ei seng, et vannrør, samt inner og ytterveggen på huset hvor hendelsen fant sted, før det traff en gressplen flere titalls meter utenfor huset.

– Skuddet gikk ut av andreetasje i boligen, og traff et område hvor både mennesker og dyr potensielt beveger seg, sier Nylund, og legger til at det ikke ble forårsaket noen personskade.

Sysselmannen har nå opprettet sak på hendelsen, som vil resultere i et forelegg på et hittel ukjent beløp for personen som avfyrte skuddet. Politiet anmoder også folk om å tenke seg godt om når man skal håndtere våpen.

– Våpen skal ikke være ladd hjemme i huset eller i bilen inne i sentrum. Det er også viktig at våpen rettes i en sikker retning før man trekker av.

Powered by Labrador CMS