Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vådeskudd i sentrum

Longyearbyen sett fra Sukkertoppen. FOTO: Eirik Palm

Vådeskudd i sentrum

Skøyt gjennom husveggen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.07.2015 kl 15:56

Rundt klokka 12 mandag formiddag ble det fyrt av et vådeskudd i sentrumsområdet av Longyearbyen. Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hvor hendelsen fant sted.

– Det er snakk om en person som skulle halvlade våpenet sitt, så viste det seg at våpenet i stedet ble ladet. Vedkommende trakk av, og skuddet gikk ut gjennom husveggen, forteller sysselmannsførstebetjent Ståle Nylund.

I følge Nylund skal kulen, av kaliber 30-06, ha ødelagt en madrass, ei seng, et vannrør, samt inner og ytterveggen på huset hvor hendelsen fant sted, før det traff en gressplen flere titalls meter utenfor huset.

– Skuddet gikk ut av andreetasje i boligen, og traff et område hvor både mennesker og dyr potensielt beveger seg, sier Nylund, og legger til at det ikke ble forårsaket noen personskade.

Sysselmannen har nå opprettet sak på hendelsen, som vil resultere i et forelegg på et hittel ukjent beløp for personen som avfyrte skuddet. Politiet anmoder også folk om å tenke seg godt om når man skal håndtere våpen.

– Våpen skal ikke være ladd hjemme i huset eller i bilen inne i sentrum. Det er også viktig at våpen rettes i en sikker retning før man trekker av.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!