Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vådeskudd i sentrum

Longyearbyen sett fra Sukkertoppen. FOTO: Eirik Palm

Vådeskudd i sentrum

Skøyt gjennom husveggen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.07.2015 kl 15:56

Rundt klokka 12 mandag formiddag ble det fyrt av et vådeskudd i sentrumsområdet av Longyearbyen. Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hvor hendelsen fant sted.

– Det er snakk om en person som skulle halvlade våpenet sitt, så viste det seg at våpenet i stedet ble ladet. Vedkommende trakk av, og skuddet gikk ut gjennom husveggen, forteller sysselmannsførstebetjent Ståle Nylund.

I følge Nylund skal kulen, av kaliber 30-06, ha ødelagt en madrass, ei seng, et vannrør, samt inner og ytterveggen på huset hvor hendelsen fant sted, før det traff en gressplen flere titalls meter utenfor huset.

– Skuddet gikk ut av andreetasje i boligen, og traff et område hvor både mennesker og dyr potensielt beveger seg, sier Nylund, og legger til at det ikke ble forårsaket noen personskade.

Sysselmannen har nå opprettet sak på hendelsen, som vil resultere i et forelegg på et hittel ukjent beløp for personen som avfyrte skuddet. Politiet anmoder også folk om å tenke seg godt om når man skal håndtere våpen.

– Våpen skal ikke være ladd hjemme i huset eller i bilen inne i sentrum. Det er også viktig at våpen rettes i en sikker retning før man trekker av.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!