Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vådeskudd i sentrum

Longyearbyen sett fra Sukkertoppen. FOTO: Eirik Palm

Vådeskudd i sentrum

Skøyt gjennom husveggen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.07.2015 kl 15:56

Rundt klokka 12 mandag formiddag ble det fyrt av et vådeskudd i sentrumsområdet av Longyearbyen. Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hvor hendelsen fant sted.

– Det er snakk om en person som skulle halvlade våpenet sitt, så viste det seg at våpenet i stedet ble ladet. Vedkommende trakk av, og skuddet gikk ut gjennom husveggen, forteller sysselmannsførstebetjent Ståle Nylund.

I følge Nylund skal kulen, av kaliber 30-06, ha ødelagt en madrass, ei seng, et vannrør, samt inner og ytterveggen på huset hvor hendelsen fant sted, før det traff en gressplen flere titalls meter utenfor huset.

– Skuddet gikk ut av andreetasje i boligen, og traff et område hvor både mennesker og dyr potensielt beveger seg, sier Nylund, og legger til at det ikke ble forårsaket noen personskade.

Sysselmannen har nå opprettet sak på hendelsen, som vil resultere i et forelegg på et hittel ukjent beløp for personen som avfyrte skuddet. Politiet anmoder også folk om å tenke seg godt om når man skal håndtere våpen.

– Våpen skal ikke være ladd hjemme i huset eller i bilen inne i sentrum. Det er også viktig at våpen rettes i en sikker retning før man trekker av.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!