Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utvist fra Svalbard

28-åringen havnet i arresten etter bråk utenfor Grillen i september FOTO: Karine Nigar Aarskog

Utvist fra Svalbard

En 28 år gammel mann fra Østlandet er utvist fra Svalbard i to år etter et basketak utenfor Grillen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det viste seg at mannen er en såkalt gjenganger og straffedømt flere ganger på fastlandet. Siden vi mener det er fare for at mannen kan begå flere straffbare handlinger i Longyearbyen blir han utvist fra øygruppen, sier assisterende sysselmann, Lars Fause.

I arresten
Det var i slutten av september 28-åringen ble satt i politiarresten etter at han hadde laget bråk utenfor Grillen en fredagsnatt. Han måtte tilbringe natta i arresten, og fikk et forelegg på 5.000 kroner. Det var mens mannen var i politiets varetekt det ble oppdaget at han hadde flere dommer på rullebladet.
Sysselmannen har etter loven rett til å utvise personer som er tidligere straffedømt om man mener det er fare for nye straffbare forhold. Det er svært sjelden personer blir utvist fra Svalbard med denne begrunnelsen. 28-åringen, som kommer fra østlandsområdet, får ikke lov til å komme tilbake til Svalbard på to år.

Forlot Svalbard
– Vi la vekt på at mannen var enslig og at han bare har vært her kort tid, i et midlertidig arbeidsforhold, da vi besluttet å utvise ham, sier Fause.
Mannen ble gjort oppmerksom på vedtaket om utvisning kort tid etter episoden på Grillen. Da hadde han allerede forlatt Svalbard av egen fri vilje.
– Han fikk mulighet til å påklage avgjørelsen, men har ikke benyttet seg av denne muligheten, sier Fause.

Les også:
Havnet i arresten

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!