Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utvider jakttida på svalbardrein

Kommende sesong kan man trolig jakte rein 15 dager lenger enn tidligere. FOTO: Trond Håvelsrud

Utvider jakttida på svalbardrein

Det åpnes for utvidet jakttid på rein, mens forvaltningen av svalbardrøye er mer restriktiv i forslaget til ny høstingsforskrift.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Direktoratet for naturforvaltning (DN) foreslår å utvide jakttiden på rein med 15 dager. I dag kan man jakte rein fra 20. august til 10. september, mens det i den nye forskriften er foreslått jakt fra 15. august til 20. september.
– Vi ønsker at alle skal få muligheten til å få tatt dyrene sine, slik at fellingsprosenten går opp. Dette er jo en art som er kvoteregulert, sier seksjonssjef i DN, Ingebrigt Stenaas.

Lang tid
Arbeidet med rulleringen av høstingsforskriften har pågått over flere år, neste uke skal forslaget til ny forskrift være klart.
– På bakgrunn av høye miljømål og ny kunnskap om artene har DN funnet det nødvendig å revidere forskriftene, sier Stenaas.
Tirsdag informerte han i underkant av 30 fremmøtte om den nye forskriften, under et åpnent møte på Unis.

Navngitte vann
Endringene vil blant annet få konsekvenser for hobbyfiskerne i Longyearbyen.
– Livsmiljøet til svalbardrøya varierer, og mange bestander er svært sårbare for beskatning, spesielt for garnfiske, sier Stenaas.
Derfor foreslår DN å åpne for fiske kun i navngitte vann hvor det er tilstrekkelig med kunnskap om bestandene til at det er forsvarlig å fiske.
– Der det åpnes for fiske vil det bli fastsatt en kvote, og bestemmelser for hvilke fiskeredskaper man kan bruke, sier Stenaas.
I dag er det tillatt å fiske røye i alle vann som ikke ligger innenfor verneområdene, med noen få unntak.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!