Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utvider butikkvirksomhet

Butikksjef Morten Pettersen og driftsdirektør Vebjørn Andresen i Spitsbergen Travel ønsker å tilby turister og lokale det de måtte trenge av utstyr for å dra på utflukter på Svalbard. FOTO: John Christian Nygaard

Utvider butikkvirksomhet

Spitsbergen Travel satser offensivt, og har nå åpnet ny butikk i sentrum av Longyearbyen.

– Spitsbergen Travel åpnet ny butikk i sentrum av Longyearbyen lørdag, for å ta høyde for en økning i turistvirksomheten på Svalbard.

Tanken er å videreføre butikksortementet man allerede har ved IGP, som ligger i sjøområdet nedenfor UNIS.

– Vi har manglet et sted i sentrum, og vi holder på å bygge ut IGP til utflukter vi arrangerer. Derfor har vi valgt å satse med butikkvirksomhet her. Jeg mener vi har fått den beste beliggenheten i byen, sier administrerende direktør Knut Harald Holst-Hansen i Spitsbergen Travel, da han var innom butikkåpningen lørdag formiddag.

Butikken har fått navnet «Longyear: Outdoor and Expedition», og ligger i de gamle lokalene til Svalbard Arctic Sport.

Satsingsområdet er alt av friluftsutstyr man måtte trenger for å reise på utflukt på Svalbard. I tillegg vil det være mulig å få booket turer i regi av Spitsbergen Travel.

– Alle tegn peker på at turismen skal øke, og vi ser særlig at såkalte explorer-turer blir mer og mer populært blant turistene som kommer hit, sier Holst-Hansen

Han ønsker derimot ikke å si noe om hvor mye penger Spitsbergen Travel har investert i den nye butikken.

Butikksjef Morten Pettersen, som tidligere drev Svalbard Arctic Sport i de samme lokalene, forteller at de legger seg i et segment man i følge han ikke har her i Longyearbyen fra før.

– Vi er ingen sportsbutikk, men satser som en ekspedisjonsbutikk. Vi vil tilby friluftsutstyr til gjester som kommer hit i tillegg til de lokale som bor her, sier Pettersen.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!