Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utvider butikkvirksomhet

Butikksjef Morten Pettersen og driftsdirektør Vebjørn Andresen i Spitsbergen Travel ønsker å tilby turister og lokale det de måtte trenge av utstyr for å dra på utflukter på Svalbard. FOTO: John Christian Nygaard

Utvider butikkvirksomhet

Spitsbergen Travel satser offensivt, og har nå åpnet ny butikk i sentrum av Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

– Spitsbergen Travel åpnet ny butikk i sentrum av Longyearbyen lørdag, for å ta høyde for en økning i turistvirksomheten på Svalbard.

Tanken er å videreføre butikksortementet man allerede har ved IGP, som ligger i sjøområdet nedenfor UNIS.

– Vi har manglet et sted i sentrum, og vi holder på å bygge ut IGP til utflukter vi arrangerer. Derfor har vi valgt å satse med butikkvirksomhet her. Jeg mener vi har fått den beste beliggenheten i byen, sier administrerende direktør Knut Harald Holst-Hansen i Spitsbergen Travel, da han var innom butikkåpningen lørdag formiddag.

Butikken har fått navnet «Longyear: Outdoor and Expedition», og ligger i de gamle lokalene til Svalbard Arctic Sport.

Satsingsområdet er alt av friluftsutstyr man måtte trenger for å reise på utflukt på Svalbard. I tillegg vil det være mulig å få booket turer i regi av Spitsbergen Travel.

– Alle tegn peker på at turismen skal øke, og vi ser særlig at såkalte explorer-turer blir mer og mer populært blant turistene som kommer hit, sier Holst-Hansen

Han ønsker derimot ikke å si noe om hvor mye penger Spitsbergen Travel har investert i den nye butikken.

Butikksjef Morten Pettersen, som tidligere drev Svalbard Arctic Sport i de samme lokalene, forteller at de legger seg i et segment man i følge han ikke har her i Longyearbyen fra før.

– Vi er ingen sportsbutikk, men satser som en ekspedisjonsbutikk. Vi vil tilby friluftsutstyr til gjester som kommer hit i tillegg til de lokale som bor her, sier Pettersen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!