Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utvider butikkvirksomhet

Butikksjef Morten Pettersen og driftsdirektør Vebjørn Andresen i Spitsbergen Travel ønsker å tilby turister og lokale det de måtte trenge av utstyr for å dra på utflukter på Svalbard. FOTO: John Christian Nygaard

Utvider butikkvirksomhet

Spitsbergen Travel satser offensivt, og har nå åpnet ny butikk i sentrum av Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

– Spitsbergen Travel åpnet ny butikk i sentrum av Longyearbyen lørdag, for å ta høyde for en økning i turistvirksomheten på Svalbard.

Tanken er å videreføre butikksortementet man allerede har ved IGP, som ligger i sjøområdet nedenfor UNIS.

– Vi har manglet et sted i sentrum, og vi holder på å bygge ut IGP til utflukter vi arrangerer. Derfor har vi valgt å satse med butikkvirksomhet her. Jeg mener vi har fått den beste beliggenheten i byen, sier administrerende direktør Knut Harald Holst-Hansen i Spitsbergen Travel, da han var innom butikkåpningen lørdag formiddag.

Butikken har fått navnet «Longyear: Outdoor and Expedition», og ligger i de gamle lokalene til Svalbard Arctic Sport.

Satsingsområdet er alt av friluftsutstyr man måtte trenger for å reise på utflukt på Svalbard. I tillegg vil det være mulig å få booket turer i regi av Spitsbergen Travel.

– Alle tegn peker på at turismen skal øke, og vi ser særlig at såkalte explorer-turer blir mer og mer populært blant turistene som kommer hit, sier Holst-Hansen

Han ønsker derimot ikke å si noe om hvor mye penger Spitsbergen Travel har investert i den nye butikken.

Butikksjef Morten Pettersen, som tidligere drev Svalbard Arctic Sport i de samme lokalene, forteller at de legger seg i et segment man i følge han ikke har her i Longyearbyen fra før.

– Vi er ingen sportsbutikk, men satser som en ekspedisjonsbutikk. Vi vil tilby friluftsutstyr til gjester som kommer hit i tillegg til de lokale som bor her, sier Pettersen.

Siste nytt i Nyheter

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Rema 1000 to be built

The grocery chain wants to open a store in Longyearbyen in the parking lot in front of Svalbardbutikken.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!