Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utsetter Sjøområdet igjen

På grunn av den nye arealplanen som er på trappene, valgte MNU å avvennte situasjonen i Sjøområdet. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Utsetter Sjøområdet igjen

Lokalstyret har utsatt behandlingen av Sjøområdet enda et år. De som bor der ulovlig har fått frist ut året til å flytte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Miljø- og næringsutvalget (MNU) gikk mandag inn for nok en gang å skyve problemene i Sjøområdet fram i tid. Administrasjonen hadde foreslått å gi de som bor i området frist til 15. april med å flytte ut, men politikerne flyttet fristen til 31. desember.

Er konsekvente
Likevel ønsker MNU å være konsekvente på at regelverket skal følges. Utvalget har bestemt at eierne av de åtte omstridte sjøbodene må slutte å bruke dem ulovlig, «samt å bringe bygningen i samsvar med godkjente byggemelding», innen fristen. Argumentet for å forlenge fristen er rulleringen av arealplanen, som Lokalstyret håper skal være ferdig i utgangen av 2008.
– Jeg tror det er en god løsning, den beste man kunne fått til. Nå kan de det gjelder gjøre noe med en gang, eller de kan vente til 31. desember, sier plan- og utviklingssjef Vigdis Hole.

Ny delplan
Hole sier det skal komme et forslag til en ny delplan for Sjøområdet allerede på neste møte i MNU i februar, og at det derfor kan være lurt å avvente hva som kommer fram der. Dersom en ny delplan for Sjøområdet skulle åpne for boliger, kan beboerne søke om bruksendring, men slik planen er i dag har ikke Lokalstyret lov til å gi godkjenning til å bo der.
Utover de åtte sjøbodene som Lokalstyret vet brukes ulovlig til bolig, er det ingen som har oversikt over hvor mange andre som bor i Sjøområdet.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!