Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utsetter Sjøområdet igjen

På grunn av den nye arealplanen som er på trappene, valgte MNU å avvennte situasjonen i Sjøområdet. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Utsetter Sjøområdet igjen

Lokalstyret har utsatt behandlingen av Sjøområdet enda et år. De som bor der ulovlig har fått frist ut året til å flytte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Miljø- og næringsutvalget (MNU) gikk mandag inn for nok en gang å skyve problemene i Sjøområdet fram i tid. Administrasjonen hadde foreslått å gi de som bor i området frist til 15. april med å flytte ut, men politikerne flyttet fristen til 31. desember.

Er konsekvente
Likevel ønsker MNU å være konsekvente på at regelverket skal følges. Utvalget har bestemt at eierne av de åtte omstridte sjøbodene må slutte å bruke dem ulovlig, «samt å bringe bygningen i samsvar med godkjente byggemelding», innen fristen. Argumentet for å forlenge fristen er rulleringen av arealplanen, som Lokalstyret håper skal være ferdig i utgangen av 2008.
– Jeg tror det er en god løsning, den beste man kunne fått til. Nå kan de det gjelder gjøre noe med en gang, eller de kan vente til 31. desember, sier plan- og utviklingssjef Vigdis Hole.

Ny delplan
Hole sier det skal komme et forslag til en ny delplan for Sjøområdet allerede på neste møte i MNU i februar, og at det derfor kan være lurt å avvente hva som kommer fram der. Dersom en ny delplan for Sjøområdet skulle åpne for boliger, kan beboerne søke om bruksendring, men slik planen er i dag har ikke Lokalstyret lov til å gi godkjenning til å bo der.
Utover de åtte sjøbodene som Lokalstyret vet brukes ulovlig til bolig, er det ingen som har oversikt over hvor mange andre som bor i Sjøområdet.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!