Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utsetter Sjøområdet igjen

På grunn av den nye arealplanen som er på trappene, valgte MNU å avvennte situasjonen i Sjøområdet. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Utsetter Sjøområdet igjen

Lokalstyret har utsatt behandlingen av Sjøområdet enda et år. De som bor der ulovlig har fått frist ut året til å flytte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Miljø- og næringsutvalget (MNU) gikk mandag inn for nok en gang å skyve problemene i Sjøområdet fram i tid. Administrasjonen hadde foreslått å gi de som bor i området frist til 15. april med å flytte ut, men politikerne flyttet fristen til 31. desember.

Er konsekvente
Likevel ønsker MNU å være konsekvente på at regelverket skal følges. Utvalget har bestemt at eierne av de åtte omstridte sjøbodene må slutte å bruke dem ulovlig, «samt å bringe bygningen i samsvar med godkjente byggemelding», innen fristen. Argumentet for å forlenge fristen er rulleringen av arealplanen, som Lokalstyret håper skal være ferdig i utgangen av 2008.
– Jeg tror det er en god løsning, den beste man kunne fått til. Nå kan de det gjelder gjøre noe med en gang, eller de kan vente til 31. desember, sier plan- og utviklingssjef Vigdis Hole.

Ny delplan
Hole sier det skal komme et forslag til en ny delplan for Sjøområdet allerede på neste møte i MNU i februar, og at det derfor kan være lurt å avvente hva som kommer fram der. Dersom en ny delplan for Sjøområdet skulle åpne for boliger, kan beboerne søke om bruksendring, men slik planen er i dag har ikke Lokalstyret lov til å gi godkjenning til å bo der.
Utover de åtte sjøbodene som Lokalstyret vet brukes ulovlig til bolig, er det ingen som har oversikt over hvor mange andre som bor i Sjøområdet.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!