Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utsetter isbjørnrapporten

 

Utsetter isbjørnrapporten

British Schools Exploring Society (BSES) sin rapport om isbjørnangrepet ved Von Postbreen i fjor sommer, er nok en gang utsatt.

Tekst:

Publisert:

6. juli annonserte BSES på sine hjemmesider at den interne rapporten var ferdig, og at de var i kontakt med de involverte for å bestemme hvilken dag den skal publiseres.

Forrige fredag meddelte de at den etter oppfordring fra den drepte Horatio Chapples foreldre er ytterligere utsatt.


Granskning

Bakgrunnen er at det også foregår en offentlig gransking i Storbritannia, en såkalt Coroners inquest, et likskue. I juridisk forstand gjennomføres et likskue der det er grunn til å anta at noe staffbart kan være årsak til dødsfall.

17 år gamle Horatio Chapple ble drept av en isbjørn da han var på leir med BSES. Bjørnen tok seg inn i teltleiren hvor Chapple lå, og skadet også fire andre.

I mars henla Sysselmannen saken mot BSES, noe Chapples foreldre påklaget. I mai henla Troms og Finnmark statsadvokatembeter klagen.


Avslo innsyn

BSES har engasjert Sir David Steel til å gjøre en egen etterforsking i saken. Det er offentliggjøringen av hans rapport som nå er utsatt.

Svalbardposten har bedt om innsyn i henleggelsene til Sysselmannen og Troms og Finnmark statsadvokatembeter, men har fått avslag på dette.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!