Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utsetter isbjørnrapporten

 

Utsetter isbjørnrapporten

British Schools Exploring Society (BSES) sin rapport om isbjørnangrepet ved Von Postbreen i fjor sommer, er nok en gang utsatt.

6. juli annonserte BSES på sine hjemmesider at den interne rapporten var ferdig, og at de var i kontakt med de involverte for å bestemme hvilken dag den skal publiseres.

Forrige fredag meddelte de at den etter oppfordring fra den drepte Horatio Chapples foreldre er ytterligere utsatt.


Granskning

Bakgrunnen er at det også foregår en offentlig gransking i Storbritannia, en såkalt Coroners inquest, et likskue. I juridisk forstand gjennomføres et likskue der det er grunn til å anta at noe staffbart kan være årsak til dødsfall.

17 år gamle Horatio Chapple ble drept av en isbjørn da han var på leir med BSES. Bjørnen tok seg inn i teltleiren hvor Chapple lå, og skadet også fire andre.

I mars henla Sysselmannen saken mot BSES, noe Chapples foreldre påklaget. I mai henla Troms og Finnmark statsadvokatembeter klagen.


Avslo innsyn

BSES har engasjert Sir David Steel til å gjøre en egen etterforsking i saken. Det er offentliggjøringen av hans rapport som nå er utsatt.

Svalbardposten har bedt om innsyn i henleggelsene til Sysselmannen og Troms og Finnmark statsadvokatembeter, men har fått avslag på dette.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av eiendommen Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

To bjørneskinn å velge i

Under søndagens auksjon til inntekt for TV-aksjonen kommer det isbjørnskinn for salg. Anne Lise Klungseth Sandvik klarer ikke å bestemme hvilket.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!