Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utsetter isbjørnrapporten

 

Utsetter isbjørnrapporten

British Schools Exploring Society (BSES) sin rapport om isbjørnangrepet ved Von Postbreen i fjor sommer, er nok en gang utsatt.

Tekst:

Publisert:

6. juli annonserte BSES på sine hjemmesider at den interne rapporten var ferdig, og at de var i kontakt med de involverte for å bestemme hvilken dag den skal publiseres.

Forrige fredag meddelte de at den etter oppfordring fra den drepte Horatio Chapples foreldre er ytterligere utsatt.


Granskning

Bakgrunnen er at det også foregår en offentlig gransking i Storbritannia, en såkalt Coroners inquest, et likskue. I juridisk forstand gjennomføres et likskue der det er grunn til å anta at noe staffbart kan være årsak til dødsfall.

17 år gamle Horatio Chapple ble drept av en isbjørn da han var på leir med BSES. Bjørnen tok seg inn i teltleiren hvor Chapple lå, og skadet også fire andre.

I mars henla Sysselmannen saken mot BSES, noe Chapples foreldre påklaget. I mai henla Troms og Finnmark statsadvokatembeter klagen.


Avslo innsyn

BSES har engasjert Sir David Steel til å gjøre en egen etterforsking i saken. Det er offentliggjøringen av hans rapport som nå er utsatt.

Svalbardposten har bedt om innsyn i henleggelsene til Sysselmannen og Troms og Finnmark statsadvokatembeter, men har fått avslag på dette.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!