Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utsetter isbjørnrapporten

 

Utsetter isbjørnrapporten

British Schools Exploring Society (BSES) sin rapport om isbjørnangrepet ved Von Postbreen i fjor sommer, er nok en gang utsatt.

6. juli annonserte BSES på sine hjemmesider at den interne rapporten var ferdig, og at de var i kontakt med de involverte for å bestemme hvilken dag den skal publiseres.

Forrige fredag meddelte de at den etter oppfordring fra den drepte Horatio Chapples foreldre er ytterligere utsatt.


Granskning

Bakgrunnen er at det også foregår en offentlig gransking i Storbritannia, en såkalt Coroners inquest, et likskue. I juridisk forstand gjennomføres et likskue der det er grunn til å anta at noe staffbart kan være årsak til dødsfall.

17 år gamle Horatio Chapple ble drept av en isbjørn da han var på leir med BSES. Bjørnen tok seg inn i teltleiren hvor Chapple lå, og skadet også fire andre.

I mars henla Sysselmannen saken mot BSES, noe Chapples foreldre påklaget. I mai henla Troms og Finnmark statsadvokatembeter klagen.


Avslo innsyn

BSES har engasjert Sir David Steel til å gjøre en egen etterforsking i saken. Det er offentliggjøringen av hans rapport som nå er utsatt.

Svalbardposten har bedt om innsyn i henleggelsene til Sysselmannen og Troms og Finnmark statsadvokatembeter, men har fått avslag på dette.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!