Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utsetter isbjørnrapporten

 

Utsetter isbjørnrapporten

British Schools Exploring Society (BSES) sin rapport om isbjørnangrepet ved Von Postbreen i fjor sommer, er nok en gang utsatt.

Tekst:

Publisert:

6. juli annonserte BSES på sine hjemmesider at den interne rapporten var ferdig, og at de var i kontakt med de involverte for å bestemme hvilken dag den skal publiseres.

Forrige fredag meddelte de at den etter oppfordring fra den drepte Horatio Chapples foreldre er ytterligere utsatt.


Granskning

Bakgrunnen er at det også foregår en offentlig gransking i Storbritannia, en såkalt Coroners inquest, et likskue. I juridisk forstand gjennomføres et likskue der det er grunn til å anta at noe staffbart kan være årsak til dødsfall.

17 år gamle Horatio Chapple ble drept av en isbjørn da han var på leir med BSES. Bjørnen tok seg inn i teltleiren hvor Chapple lå, og skadet også fire andre.

I mars henla Sysselmannen saken mot BSES, noe Chapples foreldre påklaget. I mai henla Troms og Finnmark statsadvokatembeter klagen.


Avslo innsyn

BSES har engasjert Sir David Steel til å gjøre en egen etterforsking i saken. Det er offentliggjøringen av hans rapport som nå er utsatt.

Svalbardposten har bedt om innsyn i henleggelsene til Sysselmannen og Troms og Finnmark statsadvokatembeter, men har fått avslag på dette.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!