Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utsetter flytting

Ingen støtte: Tidligere kulturminister Anniken Huitfeldt var på besøk hos biblioteksjef Elisabeth Bergstrøm (t.h.) i april. Christin Kristoffersen (bak) fortalte under AU-møtet tirsdag at kulturministeren ikke hadde gitt lokalpolitikerne forhåpninger om pengestøtte til bibliotekflytting. FOTO: Anders Fjellestad

Utsetter flytting

Politikerne i Administrasjonsutvalget er alle enige om at biblioteket bør flyttes, men ikke ennå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.10.2012 kl 15:30

Politikerne ramset opp mange gode argumenter for å flytte biblioteket fra Lompensenteret til Bydrifts lokaler i Næringsbygget. Blant dem var samarbeid mellom infotorget, biblioteket og kulturhuset, muligheter for en egen ungdomsavdeling, økt leiepris på Lompensenteret og usikkerhet knyttet til salg av senteret. Likevel ble politikerne i Administrasjonsutvalget (AU) enige om at en flytting må vente.

Tall fra Bydrift anslår at de samlede kostnadene ved å bygge om Næringsbygget slik at biblioteket kan flytte inn, vil bli opp mot 10 millioner kroner.

– Vi vet at vi har et budsjett som går i minus. Vi må tenke på hvordan vi skal velge, sa Anita Johansen (Ap).


Venter på omorganisering

Om biblioteket skal flyttes, blir det til lokalene der Bydrift holder til i dag. Det betyr at Bydrift må finne seg andre lokaler i Næringsbygget. 3. etasje der LL har arkiv i dag, er en mulig plassering. Arkivene må uansett flyttes siden dagens lokaler ikke tilfredsstiller kravene i arkivforskriften.

Administrasjonssjefen anbefalte politikerne å utsette flyttingen for å kjøpe seg tid til SNU-prosjektet i LL er over.

– Slik at vi kan vente med en flytting til vi vet hvordan organiseringen av Longyearbyen lokalstyre skal være i framtiden. Jeg mener det blir feil å sette i gang med en ombygging raskt, og så omorganisere administrasjonen etterpå, sa administrasjonssjef Ivar Undheim under møtet.


Fem nye år

Et enstemmig AU gikk til slutt inn for å gi Kultur- og fritidsforetaket fullmakt til å forlenge avtalen om å leie areal til biblioteket i Lompensenteret med inntil fem nye år. Som et tillegg i vedtaket understreket de at de er positive til en framtidig flytting.

Kontrakten med Lompensenteret går ut 10. april 2014.

Faktaboks

Bibliotektall

Ny årlig leie for biblioteket i Næringsbygget vil bli 761.000 kroner. Der vil strøm og renhold være inkludert. I tillegg vil kostnader til nedbetaling av lån bli 610.000 kroner for Bydrift.

Dagens leiepris på Lompensenteret er 512.740 kroner i året inkludert strøm og renhold. Ny årlig leie vil bli på 765.000 kroner.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!