Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utsetter flytting

Ingen støtte: Tidligere kulturminister Anniken Huitfeldt var på besøk hos biblioteksjef Elisabeth Bergstrøm (t.h.) i april. Christin Kristoffersen (bak) fortalte under AU-møtet tirsdag at kulturministeren ikke hadde gitt lokalpolitikerne forhåpninger om pengestøtte til bibliotekflytting. FOTO: Anders Fjellestad

Utsetter flytting

Politikerne i Administrasjonsutvalget er alle enige om at biblioteket bør flyttes, men ikke ennå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.10.2012 kl 15:30

Politikerne ramset opp mange gode argumenter for å flytte biblioteket fra Lompensenteret til Bydrifts lokaler i Næringsbygget. Blant dem var samarbeid mellom infotorget, biblioteket og kulturhuset, muligheter for en egen ungdomsavdeling, økt leiepris på Lompensenteret og usikkerhet knyttet til salg av senteret. Likevel ble politikerne i Administrasjonsutvalget (AU) enige om at en flytting må vente.

Tall fra Bydrift anslår at de samlede kostnadene ved å bygge om Næringsbygget slik at biblioteket kan flytte inn, vil bli opp mot 10 millioner kroner.

– Vi vet at vi har et budsjett som går i minus. Vi må tenke på hvordan vi skal velge, sa Anita Johansen (Ap).


Venter på omorganisering

Om biblioteket skal flyttes, blir det til lokalene der Bydrift holder til i dag. Det betyr at Bydrift må finne seg andre lokaler i Næringsbygget. 3. etasje der LL har arkiv i dag, er en mulig plassering. Arkivene må uansett flyttes siden dagens lokaler ikke tilfredsstiller kravene i arkivforskriften.

Administrasjonssjefen anbefalte politikerne å utsette flyttingen for å kjøpe seg tid til SNU-prosjektet i LL er over.

– Slik at vi kan vente med en flytting til vi vet hvordan organiseringen av Longyearbyen lokalstyre skal være i framtiden. Jeg mener det blir feil å sette i gang med en ombygging raskt, og så omorganisere administrasjonen etterpå, sa administrasjonssjef Ivar Undheim under møtet.


Fem nye år

Et enstemmig AU gikk til slutt inn for å gi Kultur- og fritidsforetaket fullmakt til å forlenge avtalen om å leie areal til biblioteket i Lompensenteret med inntil fem nye år. Som et tillegg i vedtaket understreket de at de er positive til en framtidig flytting.

Kontrakten med Lompensenteret går ut 10. april 2014.

Faktaboks

Bibliotektall

Ny årlig leie for biblioteket i Næringsbygget vil bli 761.000 kroner. Der vil strøm og renhold være inkludert. I tillegg vil kostnader til nedbetaling av lån bli 610.000 kroner for Bydrift.

Dagens leiepris på Lompensenteret er 512.740 kroner i året inkludert strøm og renhold. Ny årlig leie vil bli på 765.000 kroner.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!