Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utsetter flytting

Ingen støtte: Tidligere kulturminister Anniken Huitfeldt var på besøk hos biblioteksjef Elisabeth Bergstrøm (t.h.) i april. Christin Kristoffersen (bak) fortalte under AU-møtet tirsdag at kulturministeren ikke hadde gitt lokalpolitikerne forhåpninger om pengestøtte til bibliotekflytting. FOTO: Anders Fjellestad

Utsetter flytting

Politikerne i Administrasjonsutvalget er alle enige om at biblioteket bør flyttes, men ikke ennå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.10.2012 kl 15:30

Politikerne ramset opp mange gode argumenter for å flytte biblioteket fra Lompensenteret til Bydrifts lokaler i Næringsbygget. Blant dem var samarbeid mellom infotorget, biblioteket og kulturhuset, muligheter for en egen ungdomsavdeling, økt leiepris på Lompensenteret og usikkerhet knyttet til salg av senteret. Likevel ble politikerne i Administrasjonsutvalget (AU) enige om at en flytting må vente.

Tall fra Bydrift anslår at de samlede kostnadene ved å bygge om Næringsbygget slik at biblioteket kan flytte inn, vil bli opp mot 10 millioner kroner.

– Vi vet at vi har et budsjett som går i minus. Vi må tenke på hvordan vi skal velge, sa Anita Johansen (Ap).


Venter på omorganisering

Om biblioteket skal flyttes, blir det til lokalene der Bydrift holder til i dag. Det betyr at Bydrift må finne seg andre lokaler i Næringsbygget. 3. etasje der LL har arkiv i dag, er en mulig plassering. Arkivene må uansett flyttes siden dagens lokaler ikke tilfredsstiller kravene i arkivforskriften.

Administrasjonssjefen anbefalte politikerne å utsette flyttingen for å kjøpe seg tid til SNU-prosjektet i LL er over.

– Slik at vi kan vente med en flytting til vi vet hvordan organiseringen av Longyearbyen lokalstyre skal være i framtiden. Jeg mener det blir feil å sette i gang med en ombygging raskt, og så omorganisere administrasjonen etterpå, sa administrasjonssjef Ivar Undheim under møtet.


Fem nye år

Et enstemmig AU gikk til slutt inn for å gi Kultur- og fritidsforetaket fullmakt til å forlenge avtalen om å leie areal til biblioteket i Lompensenteret med inntil fem nye år. Som et tillegg i vedtaket understreket de at de er positive til en framtidig flytting.

Kontrakten med Lompensenteret går ut 10. april 2014.

Faktaboks

Bibliotektall

Ny årlig leie for biblioteket i Næringsbygget vil bli 761.000 kroner. Der vil strøm og renhold være inkludert. I tillegg vil kostnader til nedbetaling av lån bli 610.000 kroner for Bydrift.

Dagens leiepris på Lompensenteret er 512.740 kroner i året inkludert strøm og renhold. Ny årlig leie vil bli på 765.000 kroner.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!