Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utsetter filmfestival

Festivalsjef Martha Otte i Tiff besøkte Longyearbyen i mars i fjor for å planlegge filmfestival. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Utsetter filmfestival

Heller ikke i år blir det filmfestival på Svalbard. Et nytt styre vil prøve å få til et mindre arrangement.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.07.2011 kl 07:00

Ideen til en årlig filmfestival på Svalbard oppstod i 2008 etter at Northern Travelling Film Festival ble arrangert i Barentsburg. I fjor ble filmfestivalen CinemArctic avlyst. I år har festivalen fått nytt styre, og det er Tromsø Internasjonale Filmfestival (Tiff) som skal vurdere om det blir festival.

Arbeidsseminar

– På årsmøtet i mai valgte det forrige styret å gi Tiff i oppdrag å utrede mulighetene for å lage en filmfestival på Svalbard. Den foreløpige konklusjonen er at det må jobbes for å få til en sterkere lokal forankring, skriver Martha Otte i en epost til Svalbardposten.

Til daglig er hun festivalsjef i Tiff. Tiffs forslag er at det skal lages et arrangement i oktober med blant annet et arbeids­seminar om festivalorganisering.

– Det vil gi folk på Svalbard en forsmak på hvordan en filmfestival vil kunne se ut. Jeg tror folk er veldig klar for dette, skriver Otte.

Nytt styre

Fordi tidligere styremedlemmer har flyttet fra Svalbard, er det laget nytt styre. Det består av galleribestyrer Jan Martin Berg på Galleri Svalbard, filmstudent og fotograf Ilona Wiesniewska, Reuben Sletten fra NRK, tidligere Svalbardposten-redaktør Arne O. Holm og Martha Otte.

– Det var flere i det opprinnelige styret som skulle flytte fra Svalbard, og andre som så at det kunne bli vanskelig å finne tid til dette arbeidet framover. Det var naturlig etter to år å søke friske krefter, skriver Otte.

Forsknings- og studieleder ved Unis, Christin Kristoffersen, var styreleder før. Hun skal nå være støtteperson for festivalen sammen med direktør Tora Hultgreen ved Svalbard Museum.

– Med ny organisasjon er det ikke naturlig for Unis å sitte i styret, men vi vil støtte festivalen med det de trenger, sier Kristoffersen.

Samarbeid

Da Svalbardposten skrev om festivalen i juli i fjor, hadde den fått 895.000 kroner i støtte.

– Vi håper og regner med at samtlige bidragsytere blir med videre. Vi er også i dialog med næringslivsaktører, og kommer til å jobbe mer med det framover, sier Otte. 

Hun forteller at Tiff er en sentral aktør i kultursamarbeidet mellom Norge og Russland.

– Det er et mål at festivalen knytter sammen bosettingene i Longyearbyen og Barentsburg, skriver Otte.

– Hva betyr utsettelsene for festivalen?

– Jeg velger å tro at utsettelse bare skaper større forventninger, og større spenning. For å kunne levere den kvaliteten vi ønsker, trenger vi mer tid. Slik er det bare.  

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!