Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utsetter behandling av korkpengesøknader

Lokalstyret skulle egentlig ha behandlet søknadene om korkpenger mandag, men møtet er utsatt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det er private årsaker blant de som skal behandle søknadene som er grunnen til at møtet, som skulle ha vært førstkommende mandag, nå er utsatt på ubestemt tid.
– Vi vil gjerne ha med den personen det gjelder, derfor utsetter vi møtet. Men vi har foreløpig ingen ny dato, sier lokalstyreleder Kjell Mork.

Færre søknader
Arbeidet med å behandle korkpengesøknadene er så viktig at Administrasjonsutvalget setter av en hel dag til behandlingen. I tillegg vil de ha med konsulenter fra andre avdelinger i Lokalstyret, som har vært med å behandle tilsvarende søknader tidligere.
Det er i år kommet inn 39 søknader, med en søknadssum på til sammen 6,9 millioner kroner. Den øvre rammen på hvor mye som kan deles ut er 2,4 millioner kroner.
Selv om det i år er 11 færre søkere enn i fjor, har Lokalstyret økt rammen med 100.000 kroner for årets utdeling. Noe av grunnen er en søknad fra Longyearbyen Røde Kors på nær 600.000 kroner til inventar i det nye påbygget i Sjøgarasjen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!