Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utsetter behandling av korkpengesøknader

Lokalstyret skulle egentlig ha behandlet søknadene om korkpenger mandag, men møtet er utsatt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det er private årsaker blant de som skal behandle søknadene som er grunnen til at møtet, som skulle ha vært førstkommende mandag, nå er utsatt på ubestemt tid.
– Vi vil gjerne ha med den personen det gjelder, derfor utsetter vi møtet. Men vi har foreløpig ingen ny dato, sier lokalstyreleder Kjell Mork.

Færre søknader
Arbeidet med å behandle korkpengesøknadene er så viktig at Administrasjonsutvalget setter av en hel dag til behandlingen. I tillegg vil de ha med konsulenter fra andre avdelinger i Lokalstyret, som har vært med å behandle tilsvarende søknader tidligere.
Det er i år kommet inn 39 søknader, med en søknadssum på til sammen 6,9 millioner kroner. Den øvre rammen på hvor mye som kan deles ut er 2,4 millioner kroner.
Selv om det i år er 11 færre søkere enn i fjor, har Lokalstyret økt rammen med 100.000 kroner for årets utdeling. Noe av grunnen er en søknad fra Longyearbyen Røde Kors på nær 600.000 kroner til inventar i det nye påbygget i Sjøgarasjen.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!