Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utsatt for grov spøk

Iranske Kazem Ariaiwand (48) er blitt utsatt for en grov spøk. FOTO: Birger Amundsen

Utsatt for grov spøk

Tirsdag fikk Kazem Ariaiwand telefon fra UDI om at han var innvilget visum til Norge. Senere viste det seg å være en bløff.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Jeg er forbanna og kommer til å anmelde mannen til politiet for den falske oppringningen, sier Kazem Ariaiwand fortørnet.
Mannen som ringte tirsdag utga seg å være fra Utlendingsdirektoratet (UDI). Ariaiwand har tidligere fått avslag på søknaden om visum for å besøke sin 19 år gamle sønn, som bor i Norge. Mandag sendte NRK en tv-dokumentar om Ariaiwand, telefonoppringningen dagen etter kom på bakgrunn av programmet.
– Det var én som ringte og sa at han var fra UDI. Han sa at han hadde sett programmet, og at han forsto hvor alvorlig det var for meg, sier Ariaiwand.

Vil anmelde mannen
Det var sønnen hans som sporet opp mannen som ringte. Ariaiwand forteller at han har snakket med vedkommende, og gjort det klart for ham at han kommer til å anmelde forholdet. Mannens mobiltelefon var brukt, men han skyldte på at det var andre som hadde ringt.

UDI misliker det som har skjedd
Kommunikasjonsdirektør Agnar Kaarbø i UDI kommenterer det som har skjedd med at visumsøkere skal føle seg trygg på at når UDI henvender seg til dem, skjer det på en måte som ikke gir grunnlag for tvil om hvem vedkommende representerer.
«Vi misliker selvsagt at utenforstående utgir seg for å representere UDI, men har ikke opplevd dette som noe omfattende problem,» svarer Kaarbø i en e-post til Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!