Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utsatt for grov spøk

Iranske Kazem Ariaiwand (48) er blitt utsatt for en grov spøk. FOTO: Birger Amundsen

Utsatt for grov spøk

Tirsdag fikk Kazem Ariaiwand telefon fra UDI om at han var innvilget visum til Norge. Senere viste det seg å være en bløff.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Jeg er forbanna og kommer til å anmelde mannen til politiet for den falske oppringningen, sier Kazem Ariaiwand fortørnet.
Mannen som ringte tirsdag utga seg å være fra Utlendingsdirektoratet (UDI). Ariaiwand har tidligere fått avslag på søknaden om visum for å besøke sin 19 år gamle sønn, som bor i Norge. Mandag sendte NRK en tv-dokumentar om Ariaiwand, telefonoppringningen dagen etter kom på bakgrunn av programmet.
– Det var én som ringte og sa at han var fra UDI. Han sa at han hadde sett programmet, og at han forsto hvor alvorlig det var for meg, sier Ariaiwand.

Vil anmelde mannen
Det var sønnen hans som sporet opp mannen som ringte. Ariaiwand forteller at han har snakket med vedkommende, og gjort det klart for ham at han kommer til å anmelde forholdet. Mannens mobiltelefon var brukt, men han skyldte på at det var andre som hadde ringt.

UDI misliker det som har skjedd
Kommunikasjonsdirektør Agnar Kaarbø i UDI kommenterer det som har skjedd med at visumsøkere skal føle seg trygg på at når UDI henvender seg til dem, skjer det på en måte som ikke gir grunnlag for tvil om hvem vedkommende representerer.
«Vi misliker selvsagt at utenforstående utgir seg for å representere UDI, men har ikke opplevd dette som noe omfattende problem,» svarer Kaarbø i en e-post til Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!