Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Utrolig grisete

Johannes Tooming Solberg (2) får hjelp til å samle sammen alt rusket av Trine Skogvang, barne- og ungdomsarbeider i Polarflokken barnehage. FOTO: Hilde Røsvik

– Utrolig grisete

Barnehagene har vært med på Ruskenaksjonen.

Tekst:

Publisert:

Ungene i Polarflokken barnehage, avdeling Tundra, med barn i alderen 1 til 3 år, har vært ute og plukket søppel i nærområdet i anledning Ruskenaksjonen. På Elvesletta under rørgaten fant ungene tomme snusbokser, brukte snusbleier og mange sneiper.

– Dette er utrolig grisete. Det skulle ikke være nødvendig at toåringer må plukke opp søppel etter voksne folk, sier Monica Buschmann, barne og ungdomsarbeider i Polarflokken barnehage.

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Forberedt på det verste

Kystverket og Sysselmannen gjennomførte tirsdag og onsdag en stor oljevernøvelse for å teste hvordan de sammen skal håndtere en skipsulykke på Svalbard.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Tullet seg ut i sentrum

Performance-festivalen Arcti Action er avsluttet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!