Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utløste skred i Hiorthfjellet

Skredet de to mennene utløste i Hiorthfjellet midt i bildet. Skredet kunne lett blitt fatalt for de to skuterkjørerne. Tv-linkstasjonen til venstre, Sneheim til høyre. FOTO: Birger Amundsen

Utløste skred i Hiorthfjellet

To menn i 20-årsalderen på snøskuter utløste skred i Hiorthfjellet ved 15-tiden lørdag. Begge har erkjent forholdet og har fått førerkortene beslaglagt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.03.2010 kl 09:44

– Vi fikk melding om at det var gått skred i Hiorthfjellet mellom Sneheim og tv-linken, og at to snøskutere var blitt observert på vei bort fra skredstedet, sier vakthavende førstebetjent Trond Aagesen hos Sysselmannen.

Aagesen sier at flere personer i Longyearbyen meldte fra om skredet.

Avhørt

De to som ble observert på vei bort fra skredområdet ble innbrakt til avhør hos Sysselmannen. De erkjente at de hadde drevet skuterkjøring i den bratte, og svært skredutsatte fjellsiden. For ett år siden, 15. mars i fjor, omkom en mann i den samme fjellsiden etter å ha drevet og lekt seg med snøskuter.

Sysselmannen ser særlig alvorlig på at de to mennene fra Longyearbyen ikke varslet fra om skredet de hadde utløst.

Lærer aldri

– Folk er ansvarlig for sitt eget liv, men at de aldri lærer er bekymringsfullt. Heldigvis gikk det bra denne gangen, sier sysselmannsoverbetjent Erik Nygaard.

Nygaard ber folk legge seg på minnet at det å kjøre i de bratte fjellsidene er svært farlig på grunn av skredfaren.

– Vi vil helst slippe at noen omkommer på denne måten i år, understreker han.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!