Utløste redningsaksjon

Tilhørte samme turgruppe som fikk problemer onsdag kveld.

Det var tre menn i tretti og førtiårene med tysk nasjonalitet som ble hentet av Sysselmannens helikopter fredag. Bildet er tatt i Austfjorden med Overgangshytta i bakgrunnen.
Publisert
Turfølget som fikk problemer fredag var på vei fra Overgangshytta til Pyramiden.

Fredag klokka 10.30 fikk Sysselmannen melding om at det var utløst en nødpeilesender på samme sted som fire tyskere fikk problemer onsdag kveld.

– Denne gangen var det et tysk turfølge på tre personer. Det var én som hadde falt i en elv og fått ryggproblemer, og han kunne ikke gå videre. Vi sendte ut helikopter og hentet dem inn til Longyearbyen, sier sysselmannsførstebetjent Marit Ellingsen.

Onsdag kveld måtte fire tyskere ha hjelp da de var på vei fra Pyramiden til Overgangshytta hvor de skulle møte en seilbåt i Austfjorden. Der ble det byttet mannskap, og de tre som fikk problemer fredag tilhørte også denne båten.

– Disse tre skulle gå motsatt vei, altså fra Overgangshytta til Pyramiden. Det er litt uheldige omstendigheter, med to grupper som tilfeldigvis tilhørte samme seilbåt, sier Ellingsen.

Hun forteller at aksjonen blir sett på som en vanlig redningsaksjon, og at det ikke er vil få noe etterspill.

– Jeg vil også minne om at det kan være nyttig å ha med seg satellittelefon når man er på tur på Svalbard. Det hadde de ikke, sier Ellingsen.

Powered by Labrador CMS