Utløste nødpeilesender

Fire tyskere fikk problemer.

Her har de fire tyskerne blitt sluppet av etter å ha blitt hentet av helikopter. Bildet er tatt gjennom helikoptervinduet.
Publisert
Turfølget var på vei fra Pyramiden til Overgangshytta da de fikk problemer.

Sysselmannen fikk onsdag klokka 23.05 melding via Hovedredningssentralen om at en nødpeilesender var blitt aktivert. Den var registrert på en seilbåt, men det viste seg at det var fire tyskere på land som hadde aktivert den.

– Vi sendte ut helikopter og fikk lokalisert dem. Det var fire tyskere som var på tur fra Pyramiden til Overgangshytta, sier sysselmannsførstebetjent Irene Sætermoen.

Hun forteller at én i turfølget hadde skadet beinet, og at de hadde fått problemer med å komme seg over noen morener og noen dype elver. De hadde heller ikke nok mat med seg til å returnere til Pyramiden.

– Skaden var ikke verre enn at vi slapp dem av ved Overgangshytta, hvor de skulle vente på seilbåten som fire andre skulle seile dit.

– Får redningsaksjonen noe etterspill?

– Sånn det ser ut nå var det en ren redningsaksjon. På nåværende tidspunkt er det ikke tatt noen beslutning om å fremme et erstatningskrav, sier Sætermoen.

Powered by Labrador CMS