Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utløste brannalarm

Noen har sneket seg inn på skolen og knust glasset på denne brannvarsleren. FOTO: Arild Lyssand, Sysselmannen

Utløste brannalarm

Grytidlig onsdag morgen snek noen seg inn i Longyearbyen skole og utløste brannalarmen.

Tekst:

Publisert:

Klokka 04.45 onsdag morgen gikk brannalarmen på Longyearbyen skole. Brannvesenet og Sysselmannen rykket ut og fant en ulåst dør på sørenden av skolebygningen.

– Rett innenfor døra er det en manuell brannvarsler. Ifølge brannpanelet, var denne varsleren utløst, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand.

Noen har altså sneket seg inn døra og knust glasset på brannvarsleren på morgenkvisten. Nå ønsker Sysselmannen tips i saken.

– Vi ønsker opplysninger om observasjoner i området ved 04.45-tida, sier Lyssand.

Søk etter kvinne

Tirsdag kveld rykket Sysselmannen ut med helikopter til Grønfjorden. Tidligere på dagen hadde en skuterfører fra Longyearbyen passert en vandrende kvinne rett ved den såkalte russerhytta innerst i fjorden.

– Kvinnen var dårlig utstyrt og ubevæpnet. Skuterføreren spurte henne om hun trengte hjelp, men hun svarte på gebrokkent engelsk at hun ikke ville ha hjelp, sier Arild Lyssand.

Etter en helhetsvurdering, valgte Sysselmannen å dra ut med helikopteret i 22-tida for å gjøre et søk etter kvinnen. Etter å ha søkt grundig i Grønfjorden-området, fant de ikke kvinnen. Søket og saken ble dermed avsluttet.

Se bildet større

Brannvesenet og Sysselmannen rykket ut til skolen, men det var heldigvis ingen brann. FOTO: Arild Lyssand, Sysselmannen

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!