Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utenriksministre til Svalbard

Utenriksminister Espen Barth Eide kommer tilbake til Svalbard, denne gang sammen med sin indiske kollega. Her fra Zeppelinfjellet da Eide besøkte Symposiet i Ny-Ålesund i slutten av mai. FOTO: Utenriksdepartementet/Flickr

Utenriksministre til Svalbard

I mai ble India observatørstat i Arktisk råd, nå kommer den indiske utenriksministeren Salman Kurshid på Svalbard-besøk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.06.2013 kl 12:51

Kurshid kom til Svalbard tirsdag kveld sammen med vår egen utenriksminister Espen Barth Eide.

Svalbardturen er en del av Salman Kurshids tre dager lange norgesbesøk. I mai ble India observatørstat i Arktisk råd, og besøket kan sees i sammenheng med dette.

Onsdag morgen flyr de to utenriksministrene til Ny-Ålesund for å besøke den indiske forskningsstasjonen Himadri. Om ettermiddagen skal de møte indiske doktorgradsstudenter ved Unis.

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Forberedt på det verste

Kystverket og Sysselmannen gjennomførte tirsdag og onsdag en stor oljevernøvelse for å teste hvordan de sammen skal håndtere en skipsulykke på Svalbard.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!