Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Uten sikring i Barentsburg

PUSSES OPP: Barentsburg pusses opp. Her et stillas som er satt opp etter at Arbeidsitilsynet var i den russiske gruvebyen. FOTO: Birger Amundsen

Uten sikring i Barentsburg

Trust Arktikugol får kritikk av Arbeidstilsynet for farlige stillaser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.09.2012 kl 08:10

I sommer har det russiske gruveselskapet sørget for en omfattende opprustning av Barentsburg. Under et tilsyn i midten av forrige måned ble det avdekket at stillasene ikke var satt opp sikkert nok.


Stanset arbeidet

«Manglene bestod i uforsvarlig adkomst, manglende rekkverk, mangelfulle gangbaner, samt at arbeidstakere som drev takarbeid på et av byggene ikke var sikret med tilstrekkelig høyt stillas/rekkverk rundt taket.» skriver Arbeidstilsynet i tilsynsrapporten.

Arbeidet ble stanset inntil stillasene var satt opp på riktig måte.


 Allerede mens vi var der, så vi at de begynte å utbedre stillasene, sier senioringeniør Arvid Pettersen i Arbeidstilsynet.

100 arbeidere

Trusten har leid inn 25 mann fra selskapet Kraspanmontazh for å hjelpe til med oppussingen. Til sammen er det rundt 100 arbeidere som deltar i jobben, opplyser trusten til Arbeidstilsynet.

I Svalbardposten for tre uker siden hadde vi bilder av flere stillaser, blant annet et på forsiden hvor to menn står usikret på et stillas foran kontoret til trusten.

– Dersom de demonterer stillaset, er det greit, men hvis de sto der og jobbet da bildet ble tatt, er det uheldig, sier Pettersen.

Han forteller at han vil ta dette opp med trusten neste gang Arbeidstilsynet er i Barentsburg i oktober.

– Vi har bestandig en prat om forrige tilsyn når vi møtes igjen, sier Pettersen.


Diskuterte forbedringer

I rapporten står det at representantene fra Arbeidstilsynet fikk inntrykk av at russerne forsto risikoen med uforsvarlige stillaser. Under møtet diskuterte de ulike måter å forbedre stillasene på. «Arbeidstilsynet fikk forståelse av at stillasene ville kunne settes i forskriftsmessig stand ved hjelp av det stillasutstyret som befant seg i Barentsburg» står det i rapporten.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!