Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Uten sikring i Barentsburg

PUSSES OPP: Barentsburg pusses opp. Her et stillas som er satt opp etter at Arbeidsitilsynet var i den russiske gruvebyen. FOTO: Birger Amundsen

Uten sikring i Barentsburg

Trust Arktikugol får kritikk av Arbeidstilsynet for farlige stillaser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.09.2012 kl 08:10

I sommer har det russiske gruveselskapet sørget for en omfattende opprustning av Barentsburg. Under et tilsyn i midten av forrige måned ble det avdekket at stillasene ikke var satt opp sikkert nok.


Stanset arbeidet

«Manglene bestod i uforsvarlig adkomst, manglende rekkverk, mangelfulle gangbaner, samt at arbeidstakere som drev takarbeid på et av byggene ikke var sikret med tilstrekkelig høyt stillas/rekkverk rundt taket.» skriver Arbeidstilsynet i tilsynsrapporten.

Arbeidet ble stanset inntil stillasene var satt opp på riktig måte.


 Allerede mens vi var der, så vi at de begynte å utbedre stillasene, sier senioringeniør Arvid Pettersen i Arbeidstilsynet.

100 arbeidere

Trusten har leid inn 25 mann fra selskapet Kraspanmontazh for å hjelpe til med oppussingen. Til sammen er det rundt 100 arbeidere som deltar i jobben, opplyser trusten til Arbeidstilsynet.

I Svalbardposten for tre uker siden hadde vi bilder av flere stillaser, blant annet et på forsiden hvor to menn står usikret på et stillas foran kontoret til trusten.

– Dersom de demonterer stillaset, er det greit, men hvis de sto der og jobbet da bildet ble tatt, er det uheldig, sier Pettersen.

Han forteller at han vil ta dette opp med trusten neste gang Arbeidstilsynet er i Barentsburg i oktober.

– Vi har bestandig en prat om forrige tilsyn når vi møtes igjen, sier Pettersen.


Diskuterte forbedringer

I rapporten står det at representantene fra Arbeidstilsynet fikk inntrykk av at russerne forsto risikoen med uforsvarlige stillaser. Under møtet diskuterte de ulike måter å forbedre stillasene på. «Arbeidstilsynet fikk forståelse av at stillasene ville kunne settes i forskriftsmessig stand ved hjelp av det stillasutstyret som befant seg i Barentsburg» står det i rapporten.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!