Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Uten sikring i Barentsburg

PUSSES OPP: Barentsburg pusses opp. Her et stillas som er satt opp etter at Arbeidsitilsynet var i den russiske gruvebyen. FOTO: Birger Amundsen

Uten sikring i Barentsburg

Trust Arktikugol får kritikk av Arbeidstilsynet for farlige stillaser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.09.2012 kl 08:10

I sommer har det russiske gruveselskapet sørget for en omfattende opprustning av Barentsburg. Under et tilsyn i midten av forrige måned ble det avdekket at stillasene ikke var satt opp sikkert nok.


Stanset arbeidet

«Manglene bestod i uforsvarlig adkomst, manglende rekkverk, mangelfulle gangbaner, samt at arbeidstakere som drev takarbeid på et av byggene ikke var sikret med tilstrekkelig høyt stillas/rekkverk rundt taket.» skriver Arbeidstilsynet i tilsynsrapporten.

Arbeidet ble stanset inntil stillasene var satt opp på riktig måte.


 Allerede mens vi var der, så vi at de begynte å utbedre stillasene, sier senioringeniør Arvid Pettersen i Arbeidstilsynet.

100 arbeidere

Trusten har leid inn 25 mann fra selskapet Kraspanmontazh for å hjelpe til med oppussingen. Til sammen er det rundt 100 arbeidere som deltar i jobben, opplyser trusten til Arbeidstilsynet.

I Svalbardposten for tre uker siden hadde vi bilder av flere stillaser, blant annet et på forsiden hvor to menn står usikret på et stillas foran kontoret til trusten.

– Dersom de demonterer stillaset, er det greit, men hvis de sto der og jobbet da bildet ble tatt, er det uheldig, sier Pettersen.

Han forteller at han vil ta dette opp med trusten neste gang Arbeidstilsynet er i Barentsburg i oktober.

– Vi har bestandig en prat om forrige tilsyn når vi møtes igjen, sier Pettersen.


Diskuterte forbedringer

I rapporten står det at representantene fra Arbeidstilsynet fikk inntrykk av at russerne forsto risikoen med uforsvarlige stillaser. Under møtet diskuterte de ulike måter å forbedre stillasene på. «Arbeidstilsynet fikk forståelse av at stillasene ville kunne settes i forskriftsmessig stand ved hjelp av det stillasutstyret som befant seg i Barentsburg» står det i rapporten.

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!