Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Uten sikring i Barentsburg

PUSSES OPP: Barentsburg pusses opp. Her et stillas som er satt opp etter at Arbeidsitilsynet var i den russiske gruvebyen. FOTO: Birger Amundsen

Uten sikring i Barentsburg

Trust Arktikugol får kritikk av Arbeidstilsynet for farlige stillaser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.09.2012 kl 08:10

I sommer har det russiske gruveselskapet sørget for en omfattende opprustning av Barentsburg. Under et tilsyn i midten av forrige måned ble det avdekket at stillasene ikke var satt opp sikkert nok.


Stanset arbeidet

«Manglene bestod i uforsvarlig adkomst, manglende rekkverk, mangelfulle gangbaner, samt at arbeidstakere som drev takarbeid på et av byggene ikke var sikret med tilstrekkelig høyt stillas/rekkverk rundt taket.» skriver Arbeidstilsynet i tilsynsrapporten.

Arbeidet ble stanset inntil stillasene var satt opp på riktig måte.


 Allerede mens vi var der, så vi at de begynte å utbedre stillasene, sier senioringeniør Arvid Pettersen i Arbeidstilsynet.

100 arbeidere

Trusten har leid inn 25 mann fra selskapet Kraspanmontazh for å hjelpe til med oppussingen. Til sammen er det rundt 100 arbeidere som deltar i jobben, opplyser trusten til Arbeidstilsynet.

I Svalbardposten for tre uker siden hadde vi bilder av flere stillaser, blant annet et på forsiden hvor to menn står usikret på et stillas foran kontoret til trusten.

– Dersom de demonterer stillaset, er det greit, men hvis de sto der og jobbet da bildet ble tatt, er det uheldig, sier Pettersen.

Han forteller at han vil ta dette opp med trusten neste gang Arbeidstilsynet er i Barentsburg i oktober.

– Vi har bestandig en prat om forrige tilsyn når vi møtes igjen, sier Pettersen.


Diskuterte forbedringer

I rapporten står det at representantene fra Arbeidstilsynet fikk inntrykk av at russerne forsto risikoen med uforsvarlige stillaser. Under møtet diskuterte de ulike måter å forbedre stillasene på. «Arbeidstilsynet fikk forståelse av at stillasene ville kunne settes i forskriftsmessig stand ved hjelp av det stillasutstyret som befant seg i Barentsburg» står det i rapporten.

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!