Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utdrag fra rapportene til Mattilsynet

Coop Svalbard har det meste på stell. Men også denne butikken må skjerpe internkontrollrutinene før matloven trer i kraft på øygruppa. FOTO: Christopher Engås

Utdrag fra rapportene til Mattilsynet

Jevnt over veldig bra, men dokumentasjonen mangler.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.01.2014 kl 09:03

Disse bedriftene ble inspisert av Mattilsynet i høst: Basecamp Spitsbergen AS, Coop Svalbard SA, Taste of Thai AS, Bakehuset Nord-Norge AS avdeling Svalbard og Sushi Kita AS. Her er noen utdrag fra tilsynsrapportene.

Basecamp Spitsbergen AS:

På Fangstmannshotellet var sesongen nærmest slutt da inspeksjonen ble gjort. Mattilsynet etterlyser et internkontrollsystem som dokumenterer hvordan virksomheten følger matregelverket.

På avdeling Isfjord Radio, Kapp Linne var også sesongen slutt. Tilsynet noterer seg meget godt reinhold på kjøkken og i lokalene for øvrig. Ingen forhold som fører til påpeking av plikt eller varsel om vedtak.

Coop Svalbard SA:

Godt innarbeidede rutiner som styres og dokumenteres i et internkontrollsystem. Men systemet mangler planer for prøveuttak for å kontrollere om rutiner og metoder for renhold fungerer, samt prøvetaking som overvåker produksjonsområdene (foredlingsområdene) for eventuell tilstedeværelse av bakterien listeria monocytogenes.

Taste of Thai AS:

Mattilsynet påpeker at det gjerne kan etableres en bedre arbeids­uniform for de ansatte. Meget bra reinhold i kjøkkenområdene. Virksomheten har ikke innarbeidet et internkontrollsystem som dokumenterer at virksomheten overholder matregelverket.

Bakehuset Nord-Norge AS:

Tilsynet avdekket vedlikeholds- og reinholdssvikt. Virksomheten tok imidertid grep og utbedret reinholdet i de påtalte områdene. På vedlikeholdssiden er det stedvis skader på overflater i produksjonslokalene. Virksomhetens internkontrollrutiner kan bedre innarbeides, spesielt ved å ha med detaljerte reinholdsplaner for områder i produksjonslokalene.

Sushi Kita AS:

Meget bra utført reinhold i kjøkkenet, og ansatt som jobbet med matvarer hadde korrekt arbeidsuniform. Virksomheten har ikke innarbeidet et internkontrollsystem som dokumenterer at virksomheten overholder matregelverket.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!