Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utdrag fra rapportene til Mattilsynet

Coop Svalbard har det meste på stell. Men også denne butikken må skjerpe internkontrollrutinene før matloven trer i kraft på øygruppa. FOTO: Christopher Engås

Utdrag fra rapportene til Mattilsynet

Jevnt over veldig bra, men dokumentasjonen mangler.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.01.2014 kl 09:03

Disse bedriftene ble inspisert av Mattilsynet i høst: Basecamp Spitsbergen AS, Coop Svalbard SA, Taste of Thai AS, Bakehuset Nord-Norge AS avdeling Svalbard og Sushi Kita AS. Her er noen utdrag fra tilsynsrapportene.

Basecamp Spitsbergen AS:

På Fangstmannshotellet var sesongen nærmest slutt da inspeksjonen ble gjort. Mattilsynet etterlyser et internkontrollsystem som dokumenterer hvordan virksomheten følger matregelverket.

På avdeling Isfjord Radio, Kapp Linne var også sesongen slutt. Tilsynet noterer seg meget godt reinhold på kjøkken og i lokalene for øvrig. Ingen forhold som fører til påpeking av plikt eller varsel om vedtak.

Coop Svalbard SA:

Godt innarbeidede rutiner som styres og dokumenteres i et internkontrollsystem. Men systemet mangler planer for prøveuttak for å kontrollere om rutiner og metoder for renhold fungerer, samt prøvetaking som overvåker produksjonsområdene (foredlingsområdene) for eventuell tilstedeværelse av bakterien listeria monocytogenes.

Taste of Thai AS:

Mattilsynet påpeker at det gjerne kan etableres en bedre arbeids­uniform for de ansatte. Meget bra reinhold i kjøkkenområdene. Virksomheten har ikke innarbeidet et internkontrollsystem som dokumenterer at virksomheten overholder matregelverket.

Bakehuset Nord-Norge AS:

Tilsynet avdekket vedlikeholds- og reinholdssvikt. Virksomheten tok imidertid grep og utbedret reinholdet i de påtalte områdene. På vedlikeholdssiden er det stedvis skader på overflater i produksjonslokalene. Virksomhetens internkontrollrutiner kan bedre innarbeides, spesielt ved å ha med detaljerte reinholdsplaner for områder i produksjonslokalene.

Sushi Kita AS:

Meget bra utført reinhold i kjøkkenet, og ansatt som jobbet med matvarer hadde korrekt arbeidsuniform. Virksomheten har ikke innarbeidet et internkontrollsystem som dokumenterer at virksomheten overholder matregelverket.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Rema 1000 to be built

The grocery chain wants to open a store in Longyearbyen in the parking lot in front of Svalbardbutikken.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!