Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Utdrag fra rapportene til Mattilsynet

Coop Svalbard har det meste på stell. Men også denne butikken må skjerpe internkontrollrutinene før matloven trer i kraft på øygruppa. FOTO: Christopher Engås

Utdrag fra rapportene til Mattilsynet

Jevnt over veldig bra, men dokumentasjonen mangler.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.01.2014 kl 09:03

Disse bedriftene ble inspisert av Mattilsynet i høst: Basecamp Spitsbergen AS, Coop Svalbard SA, Taste of Thai AS, Bakehuset Nord-Norge AS avdeling Svalbard og Sushi Kita AS. Her er noen utdrag fra tilsynsrapportene.

Basecamp Spitsbergen AS:

På Fangstmannshotellet var sesongen nærmest slutt da inspeksjonen ble gjort. Mattilsynet etterlyser et internkontrollsystem som dokumenterer hvordan virksomheten følger matregelverket.

På avdeling Isfjord Radio, Kapp Linne var også sesongen slutt. Tilsynet noterer seg meget godt reinhold på kjøkken og i lokalene for øvrig. Ingen forhold som fører til påpeking av plikt eller varsel om vedtak.

Coop Svalbard SA:

Godt innarbeidede rutiner som styres og dokumenteres i et internkontrollsystem. Men systemet mangler planer for prøveuttak for å kontrollere om rutiner og metoder for renhold fungerer, samt prøvetaking som overvåker produksjonsområdene (foredlingsområdene) for eventuell tilstedeværelse av bakterien listeria monocytogenes.

Taste of Thai AS:

Mattilsynet påpeker at det gjerne kan etableres en bedre arbeids­uniform for de ansatte. Meget bra reinhold i kjøkkenområdene. Virksomheten har ikke innarbeidet et internkontrollsystem som dokumenterer at virksomheten overholder matregelverket.

Bakehuset Nord-Norge AS:

Tilsynet avdekket vedlikeholds- og reinholdssvikt. Virksomheten tok imidertid grep og utbedret reinholdet i de påtalte områdene. På vedlikeholdssiden er det stedvis skader på overflater i produksjonslokalene. Virksomhetens internkontrollrutiner kan bedre innarbeides, spesielt ved å ha med detaljerte reinholdsplaner for områder i produksjonslokalene.

Sushi Kita AS:

Meget bra utført reinhold i kjøkkenet, og ansatt som jobbet med matvarer hadde korrekt arbeidsuniform. Virksomheten har ikke innarbeidet et internkontrollsystem som dokumenterer at virksomheten overholder matregelverket.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!