Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ustabilt vær nyttårsaften

Været på nyttårsaften blir ustabilt med en del vind, muligheter for litt snø og stigende temperatur. Vinden øker på utover kvelden og natta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.01.2012 kl 16:45

– Det ser ut til at det kan bli en del vind fra sør-sørøst, men ikke så mye at rakettene går sidelengs. Jeg tror nok at de vil gå rett opp, sier meteorologikonsulent Torgeir Mørk på flyplassen i Longyearbyen.

Yr.no melder for Spitsbergen at vinden vil øke på lørdag kveld, nyttårsaften, til sørøstlig bris, og videre til kuling og kan hende storm søndag.

Stigende temperatur

I dagene før nyttårsaften melder yr.no om rolige værforhold, med skiftende nordlig bris for Nordenskiöld Land, den sentrale delen av Spitsbergen.

Ifølge Torgeir Mørk vil temperaturen stige til rundt minus fire grader søndag, og holde seg uendret i dagene som følger.

Nedbørsfattig

Desember har så langt vært uvanlig mild, med minus 18,2 grader målt 5. desember som laveste temperatur på flyplassen i Longyearbyen. Høyeste temperatur ble målt julaften, med pluss 3,1 grader.

Så langt i vinter har det falt lite snø på vestsiden av Spitsbergen, noe mer i øst.

– Snødybden her på flyplassen på flat mark er kun 10 centimeter. Så langt i desember har det kommet åtte millimeter nedbør. Normalen for Longyearbyen er 20 millimeter, sier meteorologikonsulenten.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Posten sender ekstrafly til Longyearbyen fredag ettermiddag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!