Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ustabilt vær nyttårsaften

Været på nyttårsaften blir ustabilt med en del vind, muligheter for litt snø og stigende temperatur. Vinden øker på utover kvelden og natta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.01.2012 kl 16:45

– Det ser ut til at det kan bli en del vind fra sør-sørøst, men ikke så mye at rakettene går sidelengs. Jeg tror nok at de vil gå rett opp, sier meteorologikonsulent Torgeir Mørk på flyplassen i Longyearbyen.

Yr.no melder for Spitsbergen at vinden vil øke på lørdag kveld, nyttårsaften, til sørøstlig bris, og videre til kuling og kan hende storm søndag.

Stigende temperatur

I dagene før nyttårsaften melder yr.no om rolige værforhold, med skiftende nordlig bris for Nordenskiöld Land, den sentrale delen av Spitsbergen.

Ifølge Torgeir Mørk vil temperaturen stige til rundt minus fire grader søndag, og holde seg uendret i dagene som følger.

Nedbørsfattig

Desember har så langt vært uvanlig mild, med minus 18,2 grader målt 5. desember som laveste temperatur på flyplassen i Longyearbyen. Høyeste temperatur ble målt julaften, med pluss 3,1 grader.

Så langt i vinter har det falt lite snø på vestsiden av Spitsbergen, noe mer i øst.

– Snødybden her på flyplassen på flat mark er kun 10 centimeter. Så langt i desember har det kommet åtte millimeter nedbør. Normalen for Longyearbyen er 20 millimeter, sier meteorologikonsulenten.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!