Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ustabilt vær nyttårsaften

Været på nyttårsaften blir ustabilt med en del vind, muligheter for litt snø og stigende temperatur. Vinden øker på utover kvelden og natta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.01.2012 kl 16:45

– Det ser ut til at det kan bli en del vind fra sør-sørøst, men ikke så mye at rakettene går sidelengs. Jeg tror nok at de vil gå rett opp, sier meteorologikonsulent Torgeir Mørk på flyplassen i Longyearbyen.

Yr.no melder for Spitsbergen at vinden vil øke på lørdag kveld, nyttårsaften, til sørøstlig bris, og videre til kuling og kan hende storm søndag.

Stigende temperatur

I dagene før nyttårsaften melder yr.no om rolige værforhold, med skiftende nordlig bris for Nordenskiöld Land, den sentrale delen av Spitsbergen.

Ifølge Torgeir Mørk vil temperaturen stige til rundt minus fire grader søndag, og holde seg uendret i dagene som følger.

Nedbørsfattig

Desember har så langt vært uvanlig mild, med minus 18,2 grader målt 5. desember som laveste temperatur på flyplassen i Longyearbyen. Høyeste temperatur ble målt julaften, med pluss 3,1 grader.

Så langt i vinter har det falt lite snø på vestsiden av Spitsbergen, noe mer i øst.

– Snødybden her på flyplassen på flat mark er kun 10 centimeter. Så langt i desember har det kommet åtte millimeter nedbør. Normalen for Longyearbyen er 20 millimeter, sier meteorologikonsulenten.

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!