Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ustabilt vær nyttårsaften

Været på nyttårsaften blir ustabilt med en del vind, muligheter for litt snø og stigende temperatur. Vinden øker på utover kvelden og natta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.01.2012 kl 16:45

– Det ser ut til at det kan bli en del vind fra sør-sørøst, men ikke så mye at rakettene går sidelengs. Jeg tror nok at de vil gå rett opp, sier meteorologikonsulent Torgeir Mørk på flyplassen i Longyearbyen.

Yr.no melder for Spitsbergen at vinden vil øke på lørdag kveld, nyttårsaften, til sørøstlig bris, og videre til kuling og kan hende storm søndag.

Stigende temperatur

I dagene før nyttårsaften melder yr.no om rolige værforhold, med skiftende nordlig bris for Nordenskiöld Land, den sentrale delen av Spitsbergen.

Ifølge Torgeir Mørk vil temperaturen stige til rundt minus fire grader søndag, og holde seg uendret i dagene som følger.

Nedbørsfattig

Desember har så langt vært uvanlig mild, med minus 18,2 grader målt 5. desember som laveste temperatur på flyplassen i Longyearbyen. Høyeste temperatur ble målt julaften, med pluss 3,1 grader.

Så langt i vinter har det falt lite snø på vestsiden av Spitsbergen, noe mer i øst.

– Snødybden her på flyplassen på flat mark er kun 10 centimeter. Så langt i desember har det kommet åtte millimeter nedbør. Normalen for Longyearbyen er 20 millimeter, sier meteorologikonsulenten.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!