Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Usikkert for flyene

 

Usikkert for flyene

Søndag ble SAS-flyet fra Tromsø kansellert. I dag er det satt opp to fly, men det er usikkert om de kan lande i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.01.2012 kl 11:49

– I går var det helt håpløst. Vi hadde ikke sjanse til å få den bremseeffekten det er behov for, sier lufthavnsjef Morten Ulsnes i Longyearbyen.

Årsaken var is og regn på rullebanen. Derfor ble flyet fra Tromsø til Longyearbyen kansellert før avgang.

Bedre i dag

Mandag formiddag er forholdene på rullebanen langt bedre.

– Vi har fått bar bane, men det er kraftig vind. Vi har vindkast på 20 sekundmeter fra sør. Det er ganske sterk sidevind, sier Ulsnes.

Han forteller at meteorologen melder om minkende vind og mindre nedbør fra klokken 14.

– Vi kan håpe at det blir bra nok til at flyene kan lande, men vi vet ikke hvordan SAS vurderer det, sier Ulsnes.

Ekstrafly til Tromsø

På grunn av SAS-kanselleringen i går er det satt opp ekstrafly tur-retur Tromsø i tillegg til det vanlige ruteflyet, slik at alle passasjerene kommer seg til og fra øygruppen.

– Ekstraflyet går fra Tromsø klokken 12.15 og skal lande i Longyearbyen 13.50, sier Sølvi Jacobsen i SAS Ground Services i Longyearbyen.

Flyet skal returnere til Tromsø klokken 14.30.

Jacobsen forteller at innsjekkingen på flyplassen åpner som vanlig klokken 12.00, og at det blir vanlig innsjekkingstid.

– Vi regner med at dette går bra, sier Jacobsen.

Mildt hele uken

Værmeldingene melder om mildvær hele uken. En uke hvor fastlandsflyene skal bringe både artister og publikummere i fleng til Longyearbyen og jazzfestival.

– Vi har et håp om at det skal gå bra og vi har et bra utgangspunkt nå, om vi ser bort fra vinden. Men vi ser at meldingene varsler om temperaturer som veksler over og under null fra dag til dag, sier Ulsnes.

Ikke fly til Svea

Da Svalbardposten snakket med Ulsnes mandag formiddag var det ikke avgjort om postflyet ville vende snuten nordover i dag. Lufttransport har imidlertid kansellert alle sine avganger til Svea ut dagen på grunn av vær- og baneforhold.

– Vi tar en ny avgjørelse i morgen tidlig, sier basekoordinator Monica Nilsen i Lufttransport.

Selskapet skulle hatt fem turer til Svea i dag.

Kommunikasjonssjef Terje Carlsen i Store Norske forteller at det ikke er drift i Gruve 7 i dag. Veien dit ble stengt tidligere i dag av frykt for sørpeskred. Driften i Svea går som normalt.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!