Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Usikkerhet rundt Murdoch

Råka som skuterne kjørte i er ifølge guiden 20 meter lang og fire meter bred. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Usikkerhet rundt Murdoch

Sysselmannen etterforsker nesten-ulykken på Tempelfjorden mandag og jobber med å få tak i informasjon om det såkalte Murdoch-hullet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.04.2011 kl 10:22

– Vi har begynt å hente inn informasjon om posisjonen til Murdoch-hullet og hvorfor det ligger der det gjør. Vi har også snakket med guiden og med Basecamp om hvilke rutiner de har, sier sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

Mener det er Murdoch

Mandag formiddag gikk to skutere gjennom isen på Tempelfjorden. Skuterne var med et guidet følge fra Basecamp Spitsbergen som hadde overnattet på «Noorderlicht», seilskuta som ligger innefryst i fjorden.

Daglig leder Solfrid Håkenstad mener at råka skuterne kjørte i ikke har noe med Murdoch-hullet å gjøre. Den oppfatningen er det mange som er uenige i. Siden nyheten om nesten-ulykken ble kjent, har Svalbardposten fått flere henvendelser fra personer som mener det er Murdoch-hullet skuterne har kjørt i.

Er i bevegelse

Det vil ikke Andreassen konkludere med.

–  Vi vet ikke akkurat hvor hullet er. Et sånt hull vil aldri være helt på samme sted, fordi vannet er i bevegelse. Men uansett er dette et område der man bør utvise aktsomhet, sier han. 

– Hva har det å si for saken hvorvidt følget har kjørt i Murdoch-hullet eller en tilfeldig råk? 

– På en måte er det greit å få definert om dette skjedde en kilometer unna det alle oppfatter som hullet. I år har det vært delvis tilfrosset, og det har gått spor der, svarer Andreassen. 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!