Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Urolig natt på byen

Sysselmannen måtte natt til torsdag rykke ut tre ganger på grunn av fyll og bråk i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Den første meldingen kom litt før klokken 00.30, da noen gjester på Karlsberger hadde mistanke om at det ble skjenket alkohol til mindreårige.
– Jeg reiste bort og sjekket, og det viste seg at alle gjestene var innenfor aldersgrensen, sier vakthavende Arild Lyssand.

Blødende og gråtende
Mens han var på Karlsberger fikk han melding om en voksen mann som satt og gråt i 232-9.
– På vei ut av Karlsberger ble jeg stoppet av en drosjesjåfør som sa han hadde kjørt hjem en blødende mann til 232-49, og da trodde jeg at det var samme sak, og at jeg hadde hørt feil den første gangen, sier Lyssand.
Han kjørte derfor opp til 232-49, der han så blodspor opp til en dør. Han banket på flere ganger, men fikk ikke noe svar.
– Det var ikke mye blod, så jeg antar at mannen ikke var alvorlig skadet. Og da jeg hadde prøvd å få kontakt en stund, lot jeg det gå, sier Lyssand.

Overfalt
Ikke lenge etter ringte telefonen på nytt, og meldingen var at det fortsatt satt en mann og gråt i 232-9.
– Jeg reiste ned dit og fant en mann som påstod at han var blitt overfalt på gangveien ved sykehuset. Han var ikke blodig, men hadde muligens fått seg noen slag og var veldig oppskaket, sier Lyssand.
Han sier de to sakene muligens kan være koblet sammen, men mannen som gråt klarte ikke å gjøre rede for hva om hadde hendt og hvor hardt han hadde forsvart seg. Lyssand fikk ham til å gå og legge seg og ba ham vurdere å anmelde forholdet.
– Han var godt full, og jeg har ikke hørt noe fra ham i dag, sier Lyssand.
Heller ikke den blødende mannen har gitt lyd fra seg.

Krakilsk på Karlsberger
Bare en halv time etter at Lyssand hadde tatt hånd om den gråtende mannen kom det en ny melding fra Karlsberger om en gjest som hadde vært krakilsk og blitt kastet ut.
– Da jeg kom tilbake dit lå han og sov på en benk i inngangspartiet. Jeg fikk kjørt ham hjem.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!