Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Uro på Svalbardbutikken

Hva som skjer på Svalbardbutikken er viktig for langt flere enn de som arbeider der. FOTO: Birger Amundsen

Uro på Svalbardbutikken

Mangelfull informasjon og dårlig samarbeidsklima har ført til frustrasjon og fortvilelse blant de ansatte på Svalbardbutikken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.03.2010 kl 13:36

– Dette kjenner jeg overhodet ikke til, og jeg kan heller ikke forstå grunnlaget for dette, sier administrerende direktør Morten Helliksen ved Svalbardbutikken, Coop Svalbard.

De aller fleste ansatte ved butikken er organisert gjennom LO-forbundet Handel og Kontor.

Forrige tirsdag var leder av Handel og Kontor Region Nord-Norge, Ståle Sæther, til stede i Longyearbyen på et møte blant de organiserte ved Svalbardbutikken.

Under møtet ble Liv Rose Flygel valgt til hovedtillitsvalgt og Haakon Sandvik og Mariell Brenden ble tillitsvalgte.

Bør løses lokalt

– Folk fikk legge fram sine frustrasjoner på møtet, og det ble også diskutert hva som kan gjøres for å bedre forholdet til ledelsen, sier Sandvik.

– Hvilke råd fikk dere av representanten fra Handel og Kontor i Tromsø?

– Han sa at alt som kunne løses lokalt gjennom samtaler, før det ble en konflikt og Handel og Kontor koblet inn, var den beste løsningen. Han informerte også om hvilke lover og regler som gjelder, svarer Sandvik.

Han peker på at en viktig årsak til den dårlige stemningen er mangelfull informasjon og tillitsbrudd mellom ledelse og ansatte.

– De ansatte får ikke fellesmøter med administrasjonen, og vi får derfor ikke klart opp i saker og ting, sier Sandvik. Selv har han valgt å si opp jobben, og arbeider nå ut oppsigelsestiden.

Vil bedre samarbeidet

Svalbardposten kjenner til at problemene ved Svalbardbutikken har ført til at ansatte gråter av fortvilelse, og at de ikke tør å si noe av frykt for dårlig attest.

– Jeg har hørt om det, men ikke sett dette selv. Men det er klart at det er vanskelig, sier Liv Rose Flygel.

– Hva gjør du som hovedtillitsvalgt?

– Jeg vil legge vekt på et godt samarbeid med ledelsen og få til personalmøter oftere. Jeg tror nok i mange tilfeller at uoverensstemmelser skyldes mangelfull informasjon mer enn at noen bevist er ute etter å lage bråk, svarer hun.

Direktør Morten Helliksen stiller seg fullstendig uforstående til konflikten, og sier at han ikke kan forstå hvorfor dette ikke er tatt opp med de tillitsvalgte, eller direkte med ham.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!