Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Uro i lokalstyret

Lokalstyreleder Kjell Mork og lokalstyremedlem Jon Sandmo er uenige. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Uro i lokalstyret

Svalbardlistas Jon Sandmo får refs av lokalstyrelederen for at han politianmeldte ledelsen i Kultur- og fritidsforetaket.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.01.2011 kl 18:38

I et brev til politikeren påpeker lokalstyreleder Kjell Mork at det Jon Sandmo gjorde er ulovlig. «Som lokalstyreleder vil jeg beklage den måten du har gått fram på, ved å politianmelde to av våre tilsatte, uten på forhånd å ha forelagt saken verken for meg eller et samlet lokalstyre. Jeg anser dette skadelig for lokalstyret som arbeidsgiver og for Longyearbyen lokalstyre sitt omdømme», skriver Mork i brevet.  

Reglement

Ifølge lokalstyrets reglement har ikke enkeltmedlemmer lov til å anmelde forhold som angår Longyearbyen lokalstyre.

– Det er bare administrasjonssjefen og lokalstyrelederen som kan anmelde slike forhold, og det gjør jeg Sandmo oppmerksom på i brevet, sier Mork.

I brevet understreker han også hvor viktig det er å bruke demokratiske virkemidler hvis man som politiker er uenig i noe.

Anmeldte

Jon Sandmo, som representerer Svalbardlista i lokalstyret, politianmeldte i fjor kultursjef Einar Buø og kulturkonsulent Roger Zahl Ødegård. Bakgrunnen var at de inngikk kontrakt med Polarhotellet om den nye kulturhuskafeen uten å involvere politikerne.

– Jeg synes det var mangel på saksbehandling at vi som lokalstyremedlemmer fikk presentert et produkt som kan få store konsekvenser for lokalsamfunnet og tap av millioninntekter uten at det var diskutert politisk, sier Sandmo.

Koker bort i kålen

Sandmo forteller at han aldri vurderte å ta opp saken på noen annen måte enn å anmelde forholdet.

– Saken var såpass alvorlig at jeg valgte å gjøre det på denne måten. Når jeg tar opp noe i lokalstyret har det en tendens til å koke bort i kålen. Man må ofte bruke hardere skyts, sier Sandmo.

– Vurderte du å kontakte Kontrollutvalget?

– Nei, jeg gjorde egentlig ikke det. Kontrollutvalget burde markedsføre sin funksjon bedre, så man vet mer om hvordan de arbeider. Min oppfatning er at de bare strør sand på avgjørelser i ettertid.

Les mer i dagens Svalbardposten!

Siste nytt i Nyheter

Se ødeleggelsene

Svalbardposten har vært i skredområdet.

Møter boligeierne mandag

Verken Sysselmannen eller lokalstyret ønsker folk øverst i Lia, men det er fremdeles flere spørsmål knyttet til hva som skjer videre.

– Jeg er sjeleglad for at vi flyttet ut

Elisabeth bodde i leiligheten i 14 år. Skredet raserte den bare måneder etter at hun flyttet ut.

 
Her traff skredet

Elleve personer var i huset da snømassene flyttet huset. Ingen ble fysisk skadet.

Prioriterer sikring i år

NVE mener den siste skredhendelsen viser at det er viktig å raskt få på plass permanent skredsikring.

Gamle sykehuset - et økonomisk mareritt

For ett år siden ble Gamle sykehuset evakuert og dørene boltet igjen. For eierne har investeringen i egen bolig blitt en katastrofe.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!