Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Underveis til Brucebyen

Den tyske skituristen som har ligget værfast øverst på Nordenskiöldbreen gikk søndag til Brucebyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi har ikke hatt kontakt med mannen søndag, men han har meldt fra til andre i Longyearbyen at han har avbrutt og går til Brucebyen, sier vakthavende førstebetjent Petter Braaten hos Sysselmannen.

Uvær
Det var lørdag mannen ba om redning da teltet hans var i ferd med å bryte sammen på grunn av sterk vind og kraftig snøfall. Været tvang Sysselmannen til å gjøre vendereis med helikopteret, og det var heller ikke mulig å sette i skuterpatrulje.

Brucebyen
Avstanden fra stedet hvor mannen lå værfast til Brucebyen, på østsiden av Billefjorden, er 15 kilometer. De fire forskerne som holder til der er godt utstyrt. Når mannen har valgt å gå dit er det høyst sannsynlig for å få tørket klær og utstyr, som var blitt vått i det ekstreme været.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!