Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Undersøkte bluss

Sysselmannens Super Puma-helikopter ser etter de som skal ha utløst et bluss ved Trollsteinen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Undersøkte bluss

Et signalbluss skutt opp fra området rundt Trollsteinen fikk Sysselmannen til å dra opp i helikopter onsdag formiddag. De fant ikke ut hvor det kom fra.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.01.2017 kl 12:39

– Det er en melder som er i Adventdalen som oppfatter et hvitt bluss i retning Trollsteinen, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

Han forteller at selv om det ikke er et rødt nødbluss som er observert, drar Sysselmannen ut med helikopter og søker i området Endalen, Larsbreen, Trollsteinen og over mot Nordenskiöldtoppen.
– Vi ser noen guidede grupper ute, og lander også og snakker med dem. Ingen av dem har sett blusset. Det er heller ikke observert spor etter andre personer i det akutelle området, sier Olsen.

Været var godt da helikopteret var ute.

– Nå skal vi ha et kort møte, så går alt mot at det ikke blir gjort noe mer. Vi vet ikke hva det kunne ha vært, sier Olsen.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!