Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Underslo penger over flere år

En tidligere butikkleder i Longyearbyen er i Nord-Troms tingrett dømt for underslag. FOTO: Eirik Palm

Underslo penger over flere år

En 42 år gammel mann er dømt for å ha underslått penger fra en butikk i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Underslagene ble gjort i tidsrommet 2007 til 2012, og ble utført på forskjellige måter.
En måte mannen tilegnet seg bedriftens penger på var å selge varer til venner og bekjente, og få betalingen inn på sin egen konto, skriver Nord 24.

Kjøpte snøskuter

Til Nord-Troms tingrett har han forklart at dette ble gjort for å maskere kjøpene som sine egne, og dermed være i stand til å gi venner og bekjente en rabatt på 20 prosent.

Betalingen skulle trekkes fra mannens lønn. Tingretten har imidlertid funnet at fratrekket på lønna bare skjedde et fåtall ganger i 2008.

Ved et annet tilfelle inngikk 42-åringen en avtale om å kjøpe en snøskuter til 75.000 kroner. Til slutt ble skuteren betalt med varer fra butikken til en verdi av 15.000 kroner.

Etter det Svalbardposten erfarer skal eieren av butikken ha berettiget mistanke om at varer for langt større verdier er forsvunnet mens den nå domfelte mannen var daglig leder.

Poser med uåpnet post

Butikken som mannen ledet, ble vanstyrt, noe eieren oppdaget da han reiste til Longyearbyen for å undersøke saken i 2012. Da fant han store mengder uåpnet post, blant annet inkassokrav fra flere leverandører.

Nord-Troms tingrett mener mannens handlinger grenser opp mot grovt underslag, og omstendighetene omtales som skjerpende. Mannen er tidligere dømt for regnskapsforgåelse, bedrageri og falsk forklaring.

Samtidig påpekes det at den lange straffesaksbehandlingen er formildende. 42-åringen ble dømt til 60 dagers betinget fengsel, og saksomkostninger på 3.000 kroner.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!