Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Underslo penger over flere år

En tidligere butikkleder i Longyearbyen er i Nord-Troms tingrett dømt for underslag. FOTO: Eirik Palm

Underslo penger over flere år

En 42 år gammel mann er dømt for å ha underslått penger fra en butikk i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Underslagene ble gjort i tidsrommet 2007 til 2012, og ble utført på forskjellige måter.
En måte mannen tilegnet seg bedriftens penger på var å selge varer til venner og bekjente, og få betalingen inn på sin egen konto, skriver Nord 24.

Kjøpte snøskuter

Til Nord-Troms tingrett har han forklart at dette ble gjort for å maskere kjøpene som sine egne, og dermed være i stand til å gi venner og bekjente en rabatt på 20 prosent.

Betalingen skulle trekkes fra mannens lønn. Tingretten har imidlertid funnet at fratrekket på lønna bare skjedde et fåtall ganger i 2008.

Ved et annet tilfelle inngikk 42-åringen en avtale om å kjøpe en snøskuter til 75.000 kroner. Til slutt ble skuteren betalt med varer fra butikken til en verdi av 15.000 kroner.

Etter det Svalbardposten erfarer skal eieren av butikken ha berettiget mistanke om at varer for langt større verdier er forsvunnet mens den nå domfelte mannen var daglig leder.

Poser med uåpnet post

Butikken som mannen ledet, ble vanstyrt, noe eieren oppdaget da han reiste til Longyearbyen for å undersøke saken i 2012. Da fant han store mengder uåpnet post, blant annet inkassokrav fra flere leverandører.

Nord-Troms tingrett mener mannens handlinger grenser opp mot grovt underslag, og omstendighetene omtales som skjerpende. Mannen er tidligere dømt for regnskapsforgåelse, bedrageri og falsk forklaring.

Samtidig påpekes det at den lange straffesaksbehandlingen er formildende. 42-åringen ble dømt til 60 dagers betinget fengsel, og saksomkostninger på 3.000 kroner.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!