Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Uklart når granaten fjernes

Garanten er merket med polititape. I tillegg er det ferdselsforbud i en diameter på 100 meter rundt eksplosiven. FOTO: Magnar Silseth, Sysselmannen

Uklart når granaten fjernes

Forsvaret kan ikke svare på når granaten som ble funnet i turområdet over Skjæringa, blir fjernet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.07.2014 kl 11:06

Svalbardposten var onsdag i kontakt med Forsvarets operative hovedkvarter, som bekrefter å ha fått en henvendelse fra Sysselmannen om bistand etter granatfunnet forrige helg.
Inntil videre har Sysselmannen nedlagt ferdselsforbud i nærheten av granaten, som ligger om lag 440 meter vest for den første varden ved turstien opp til Platåfjellet. Forbudet gjelder en radius på 100 meter rundt granaten, men det er heller ikke klart om det kan befinne seg flere eksplosiver her.

«Utstrekningen av funnområdet er noe usikkert, og det bør derfor utvises forsiktighet ved å ferdes i tilstøtende områder», skriver sysselmann Odd Olsen Ingerø i vedtaket, som ble fattet mandag morgen.

Granaten ble funnet av en turgåer lørdag, og stammer sannsynligvis fra andre verdenskrig. Forbudet varer til Forsvaret har ryddet og klarert området. Brudd på dette forbudet kan medføre straffeansvar, opplyser Sysselmannen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!