Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Uklart når granaten fjernes

Garanten er merket med polititape. I tillegg er det ferdselsforbud i en diameter på 100 meter rundt eksplosiven. FOTO: Magnar Silseth, Sysselmannen

Uklart når granaten fjernes

Forsvaret kan ikke svare på når granaten som ble funnet i turområdet over Skjæringa, blir fjernet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.07.2014 kl 11:06

Svalbardposten var onsdag i kontakt med Forsvarets operative hovedkvarter, som bekrefter å ha fått en henvendelse fra Sysselmannen om bistand etter granatfunnet forrige helg.
Inntil videre har Sysselmannen nedlagt ferdselsforbud i nærheten av granaten, som ligger om lag 440 meter vest for den første varden ved turstien opp til Platåfjellet. Forbudet gjelder en radius på 100 meter rundt granaten, men det er heller ikke klart om det kan befinne seg flere eksplosiver her.

«Utstrekningen av funnområdet er noe usikkert, og det bør derfor utvises forsiktighet ved å ferdes i tilstøtende områder», skriver sysselmann Odd Olsen Ingerø i vedtaket, som ble fattet mandag morgen.

Granaten ble funnet av en turgåer lørdag, og stammer sannsynligvis fra andre verdenskrig. Forbudet varer til Forsvaret har ryddet og klarert området. Brudd på dette forbudet kan medføre straffeansvar, opplyser Sysselmannen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!