Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ubeskyttet i tynt telt

Det er nært byen, men likevel ikke trygt. Kaldt kan det også være. Mannen som la seg til i et tynt telt nedenfor Longyearbreen fredag ble overtalt til å ta inn på et overnattingssted i Longyearbreen. FOTO: Christopher Engås

Ubeskyttet i tynt telt

En utenlandsk turist i et tynt telt og uten isbjørnbeskyttelse måtte trekke innendørs etter sterke anmodninger fra Sysselmannen.

Mannen som slo opp telt på sletta nedenfor Longyearbreen fredag var tydeligvis ikke klar over hvilke forhold som råder på Svalbard.

– Han var helt klart ikke forberedt på lokale forhold. Mannen manglet isbjørnbeskyttelse, og hadde dessuten bare et ett-lags telt. Det var ganske sterk vind på stedet, opplyser sysselmannsførstebetjent Thomas Ulvestad til Svalbardposten.

Mannen ble overtalt til å trekke inn i en av Longyearbyens overnattingssteder.

– Vi opplever ganske ofte at folk som kommer hit ikke har satt seg godt nok inn i lokale forhold, og at de ikke har det som kreves for å oppholde seg ute i naturen på Svalbard, sier Ulvestad.

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!