Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ubeskyttet i tynt telt

Det er nært byen, men likevel ikke trygt. Kaldt kan det også være. Mannen som la seg til i et tynt telt nedenfor Longyearbreen fredag ble overtalt til å ta inn på et overnattingssted i Longyearbreen. FOTO: Christopher Engås

Ubeskyttet i tynt telt

En utenlandsk turist i et tynt telt og uten isbjørnbeskyttelse måtte trekke innendørs etter sterke anmodninger fra Sysselmannen.

Tekst:

Publisert:

Mannen som slo opp telt på sletta nedenfor Longyearbreen fredag var tydeligvis ikke klar over hvilke forhold som råder på Svalbard.

– Han var helt klart ikke forberedt på lokale forhold. Mannen manglet isbjørnbeskyttelse, og hadde dessuten bare et ett-lags telt. Det var ganske sterk vind på stedet, opplyser sysselmannsførstebetjent Thomas Ulvestad til Svalbardposten.

Mannen ble overtalt til å trekke inn i en av Longyearbyens overnattingssteder.

– Vi opplever ganske ofte at folk som kommer hit ikke har satt seg godt nok inn i lokale forhold, og at de ikke har det som kreves for å oppholde seg ute i naturen på Svalbard, sier Ulvestad.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!