Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ubeskyttet i tynt telt

Det er nært byen, men likevel ikke trygt. Kaldt kan det også være. Mannen som la seg til i et tynt telt nedenfor Longyearbreen fredag ble overtalt til å ta inn på et overnattingssted i Longyearbreen. FOTO: Christopher Engås

Ubeskyttet i tynt telt

En utenlandsk turist i et tynt telt og uten isbjørnbeskyttelse måtte trekke innendørs etter sterke anmodninger fra Sysselmannen.

Mannen som slo opp telt på sletta nedenfor Longyearbreen fredag var tydeligvis ikke klar over hvilke forhold som råder på Svalbard.

– Han var helt klart ikke forberedt på lokale forhold. Mannen manglet isbjørnbeskyttelse, og hadde dessuten bare et ett-lags telt. Det var ganske sterk vind på stedet, opplyser sysselmannsførstebetjent Thomas Ulvestad til Svalbardposten.

Mannen ble overtalt til å trekke inn i en av Longyearbyens overnattingssteder.

– Vi opplever ganske ofte at folk som kommer hit ikke har satt seg godt nok inn i lokale forhold, og at de ikke har det som kreves for å oppholde seg ute i naturen på Svalbard, sier Ulvestad.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!