Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ubeskyttet i tynt telt

Det er nært byen, men likevel ikke trygt. Kaldt kan det også være. Mannen som la seg til i et tynt telt nedenfor Longyearbreen fredag ble overtalt til å ta inn på et overnattingssted i Longyearbreen. FOTO: Christopher Engås

Ubeskyttet i tynt telt

En utenlandsk turist i et tynt telt og uten isbjørnbeskyttelse måtte trekke innendørs etter sterke anmodninger fra Sysselmannen.

Tekst:

Publisert:

Mannen som slo opp telt på sletta nedenfor Longyearbreen fredag var tydeligvis ikke klar over hvilke forhold som råder på Svalbard.

– Han var helt klart ikke forberedt på lokale forhold. Mannen manglet isbjørnbeskyttelse, og hadde dessuten bare et ett-lags telt. Det var ganske sterk vind på stedet, opplyser sysselmannsførstebetjent Thomas Ulvestad til Svalbardposten.

Mannen ble overtalt til å trekke inn i en av Longyearbyens overnattingssteder.

– Vi opplever ganske ofte at folk som kommer hit ikke har satt seg godt nok inn i lokale forhold, og at de ikke har det som kreves for å oppholde seg ute i naturen på Svalbard, sier Ulvestad.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!